Foto: F64
Nododot jau trešās Covid-19 analīzes, kāda Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas audzēkņa tēvs cer beidzot iegūt skaidrību par pilnīgi pretējiem iepriekšējo analīžu rezultātiem, ceturtdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Analīzes vīrietis pirmoreiz nodeva svētdien, 11. oktobrī, pēc viņa teiktā, "intereses pēc". Viņa dēlam, Natālijas Draudziņas vidusskolas audzēknim, analīzes jānodod obligāti, un "Centrālās laboratorijas" māsiņa pierunājusi pārbaudi veikt arī pašam. Nekādu simptomu nebija, vīrietis juties lieliski.

Ar stundas starpību pirmdien viņam "Centrālajā laboratorijā" koronavīrusa klātbūtne organismā gan apstiprināta, gan noliegta, proti, pulksten 7.49 "Centrālā laboratorija" ziņoja, ka Covid-19 nav atrasts, savukārt pulksten 9.01 – koronavīruss ir atrasts. Tā kā vienas analīzes ir pozitīvas, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) noteicis karantīnu un ierobežojumus.

Kā vēsta "Panorāma," nikns par šādu gadījumu, vīrietis sazvanījis"E.Gulbja laboratoriju", tur analīžu rezultāts bijis negatīvs.

Pēc notikušā viņš uzsācis saziņu ar "Centrālo laboratoriju" par to, kāpēc vienas uztriepes rezultāti ir pretēji. Visas pārrunas ar SPKC epidemiologiem, kuri arī nosaka šo statusu, beigušās bez rezultāta.

"Centrālās laboratorijas" pārstāvji skaidro, ka par šo kļūdīšanos notiekot pārbaude. Tā kā par cilvēku ziņots arī SPKC, par pareizu tiek uzskatīta pozitīvā atbilde.

Pašu uztriepi tagad pārbaudīs neatkarīga iestāde. "Centrālās laboratorijas" pārstāve Līga Ribkinska "Panorāmai" skaidroja, ka, ja rodas domstarpības vai šaubas, kā šajā gadījumā, paraugu var nosūtīt Latvijas Infektoloģijas centra references laboratorijai, lai pārliecinātos, kura analīze ir īstenā.

SPKC savukārt atzina, ka šis nav pirmais gadījums, kad gadās kļūda. Tādas varot gadīties, ņemot vērā testēšanas apjomus un laboratoriju noslodzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!