Foto: LETA

Viena no kandidātēm uz Rīgas izpilddirektora amatu ir galvaspilsētas mēra Mārtiņa Staķa (PP) partijas biedre, kustības "Par!" Ropažu nodaļas vadītāja un Ropažu novada pašvaldības izpilddirektore Signe Grūbe, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Grūbe esot viena no desmit konkursa otrās kārtas dalībniekiem.

Oficiāli gan kandidātu vārdi netiek izpausti, bet Staķis vēlāk mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka tiks pārbaudīta informācijas noplūde par konkursa dalībniekiem. Pēc viņa paustā, mērķis paliek nemainīgs - "atrast izcilu pilsētas izpilddirektoru atklātā un godīgā konkursā".

Staķis piebilda, ka ir atstatījis sevi no viena kandidāta vērtēšanas. Šī kandidāta vārdu viņš nenosauca.

Jau ziņots, ka konkursā uz Rīgas pašvaldības izpilddirektora amatu kopumā saņemti 37 pieteikumi. Konkursā pieteikumu pieņemšana tika noslēgta 4.janvārī. Tālāk komisijai saskaņā ar nolikumu bija jālemj par tiem desmit kandidātiem, kuri saņēmuši lielāko punktu skaitu un izvirzāmi nākamajai kārtai - intervijām ar komisiju.

Vēlāk notiks attālinātas intervijas, kas avarētu ilgt aptuveni divas nedēļas. Izvērtēšana un virzīšana trešajai kārtai, kas paredz padziļinātu reputācijas, atsauksmju un kompetenču vērtēšanu, var ilgt apmēram trīs nedēļas. Ja process noritēs bez aizķeršanās, konkursa rezultāti varētu būt zināmi, ātrākais, pēc nepilniem diviem mēnešiem.

Pretendentu vērtēšanai izveidota nominācijas komisija. Komisiju vada Rīgas domes priekšsēdētājs Staķis, bet tās sastāvā vēl ir Valsts administrācijas skolas direktore Agita Kalviņa, Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis, "Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas" padomes loceklis Juris Lapše, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Rīgas domes Personāla nodaļas vadītāja Rita Logina un ar padomdevēja tiesībām nominācijas komisijā darbojas domnīcas "Providus" asociētais pētnieks Valts Kalniņš.

Rīgas domes izpilddirektora pienākumus pašlaik pilda Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centra vadītāja Elīna Trautmane.

Rīgas dome 2.decembrī nolēma atbrīvot no amata Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāju Ivetu Zalpēteri. Zalpētere jau agrāk paziņoja, ka personīgu apsvērumu dēļ nolēmusi atstāt amatu un vienojusies par darba attiecību izbeigšanu ar Rīgas domi.

Jau augusta beigās Zalpētere paziņoja, ka neplāno piedalīties konkursā uz izpilddirektora amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!