Foto: F64
Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija gatavojas veidot Latvijas stendu vienā no pasaulē lielākajām aizsardzības nozares izstādēm "Defence & Security Equipment 2019", tomēr tam nepieciešams valsts līdzfinansējums, liecina valdības darba kārtībā nonākušie dokumenti.

Izstāde no 10.septembra līdz 13.septembrim norisināsies Londonā. Federācija ir vērsusies Aizsardzības ministrijā (AM) ar lūgumu līdzfinansēt nacionālā stenda izveidi, piešķirot tam 30 000 eiro.

Kopējās pasākuma izmaksas, ieskaitot dalības maksu un stenda vietas īri, pārsniedz 60 000 eiro. Daļu izmaksu federācija spēj segt no saviem finanšu resursiem, piesaistot Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras līdzfinansējumu, taču bez ministrijas līdzfinansējuma dalība izstādē ar vienotu nacionālo stendu nav iespējama, skaidrots AM sagatavotajos dokumentos valdībai.

Turklāt ministrija uzsver, ka šis stends būs piemērots, lai pie tā organizētu AM un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvju tikšanās.

AM uzsver, ka pašlaik izstādē plāno piedalīties tādi federācijas biedri ar augstu eksportspēju vai eksportspējas potenciālu kā SIA "Latvijas Mobilais Telefons", SIA "D Dupleks", SIA "SRC Brasa", SIA "DATI Group" un SIA "Atlas Aerospace".

Vienlaikus federācija lūdz līdzfinansējumu arī citiem mērķiem. Piemēram, 2000 eiro tiek prasīti, lai nodrošinātu Latvijas aizsardzības industrijas, tai skaitā pētniecības iestāžu, pārstāvju dalību NATO un Eiropas Savienības organizāciju darbā jautājumos, kas saistīti ar lietišķo pētniecību un aizsardzības spēju attīstību.

Savukārt 4000 eiro līdzfinansējumu federācija lūdz piešķirt šī gada rudenī plānotās Baltijas valstu inovāciju konferences un aizsardzības nozares hakatona organizēšanai. Pasākuma mērķis ir aktualizēt ne tikai Baltijas valstu sadarbību, bet arī lietišķo pētniecību un inovācijas aizsardzības nozarē, tostarp jauniešu vidū. Vienlaikus pasākums kalpo kā forums potenciāli perspektīvu ideju attīstīšanai, izmantojot klātesošo ekspertu konsultācijas, kas hakatona komandu izstrādājumus var attīstīt līdz tirgū realizējamiem, gataviem inovatīviem produktiem, skaidro nozares pārstāvji.

Par finansējuma piešķiršanu valdība lems otrdien, 9.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!