Foto: LETA

Vienā no 12.Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanas lietām Drošības policija (DP) pagājušā mēnesī četrām personām piemērojusi procesuālo statusu - persona, pret kuru sākts kriminālprocess, apliecināja DP.

DP apstiprināja, ka pagājušajā mēnesī vienā no kriminālprocesiem, kas tika sākts saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem 12.Saeimas vēlēšanu laikā, veiktas tiesas sankcionētas kratīšanas. Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" šonedēļ vēstīja, ka saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu par labu deputātam Dzintaram Zaķim (V) veikta kratīšana pie uzņēmuma "Vlakon" īpašniekiem Aļonas un Andra Kozuļiem. 

Kratīšanas laikā esot izņemti datori, kas gan vēlāk atdoti, liecināja "Panorāmas" rīcībā esošā informācija.

DP gan nekomentē, vai šajā lietā figurē Zaķis.

Jau ziņots, ka sešos DP lietvedībā esošos kriminālprocesos, kas tika sākti pēc 12.Saeimas vēlēšanām, aizdomās turētā statuss līdz šim bija piemērots sešām personām. Ņemot vērā pagājušajā mēnesī notikušās kratīšanas un jaunas iesaistītās personas, tagad procesuālie statusi - aizdomās turētais un persona, pret kuru sākts kriminālprocess - piemēroti desmit cilvēkiem.

Iepriekš DP aizdomās turētā statusu bija piemērojusi vēl vienai personai, taču lieta pērn tika nodota Latgales tiesu apgabala prokuratūrai, kura šai personai noteikusi apsūdzētā statusu. 

Oficiāli joprojām nav zināms, vai Latgales tiesu apgabala prokuratūrai nodotajā lietā balsis varētu būt pirktas Zaķa labā. Šajā lietā iesaistītā persona esot Sakstagala puses iedzīvotājs Andrejs, kuru Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" intervējis dažas dienas pēc vēlēšanām. Viņš raidījumam sacījis, ka pazīst deputātu Zaķi un ir balsojis par viņu, jo šis politiķis esot labs.

DP joprojām nemin konkrētas partijas, kuru labā būtu notikusi balsu pirkšana, taču jau iepriekš izskanējis, ka tiek izmeklēta iespējamā balsu pirkšana "Vienotības" deputāta Zaķa labā. Iespējamo balsu pirkšanu likumsargiem lūdza pārbaudīt "Vienotības" biedrs Juris Vidiņš, kuru tagad partijas Ētikas komisija rosina izslēgt no šī politiskā spēka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!