Satiksmes ministrija sagatavojusi likuma grozījumus, kas ļaus autoīpašniekiem, kuru transportlīdzekļiem beigusies tehniskā apskate, turpmāk varēs saņemt vienas dienas braukšanas atļauju arī elektroniski, informēja ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa.
To paredz ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi "Noteikumos par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem".

Grozījumi paredz iespēju vienas dienas atļauju turpmāk saņemt elektroniskā veidā un precizē, ka to turpmāk varēs izmantot tikai divas reizes gadā transportlīdzekļa nogādei uz valsts tehnisko apskati, kā arī precīzi definē to, ka atļauju nedrīkst izmantot pārvadājumu veikšanai.

Tiek ierobežota iespēja saņemt neskaitāmas reizes viena mēneša pielaidi ceļu satiksmei trūkumu un bojājumu novēršanai – noteikumu projekts paredz, ka turpmāk minēto pielaidi varēs saņemt ne vairāk kā divas reizes pusgadā.

Vieglajiem taksometriem turpmāk tiks atteikta valsts tehniskā apskate, ja nebūs derīga licence (atļauja) attiecīgās komercdarbības veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!