Foto: Pexels

Latvijas Zinātnes padomes (LZP) direktora atlases komisija nolēmusi pretendentu, kurš kvalificējās konkursa otrajai kārtai, virzīt tālāk uz konkursa trešo kārtu, portāls “Delfi” uzzināja Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā.

Konkursa otrajā kārtā pretendents, kura identitāte pagaidām netiek atklāta, konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz komisijas jautājumiem un izklāstīja savu stratēģisko redzējumu par LZP kā efektīvas pētniecības institūcijas nostiprināšanos Latvijā, tās prioritātēm un attīstību.

Savukārt konkursa trešajā kārtā pretendents demonstrēs savas vadības kompetences: stratēģisko redzējumu, pārmaiņu vadīšanu, darbinieku motivēšanu un attīstīšanu, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu un orientāciju uz attīstību.

Kā ziņots, konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Komisijas sastāvā ir Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks, Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs, Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja Rūta Muktupāvela un Latvijas Jauno zinātnieku apvienības biedrs, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes Fizikas nodaļas vadītājs, pētnieks Guntars Kitenbergs.

Tāpat pretendentu vērtēšanā par neatkarīgiem novērotājiem uzaicināti Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš un Ekonomikas ministrijas Inovācijas departamenta Inovācijas politikas nodaļas vadītājs Mārtiņš Jansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!