Foto: LETA

Stradiņa slimnīcas Perinatālās aprūpes centra telpas, kurās ietilpst arī Dzemdību nodaļa, uz remonta laiku vajadzētu izvietot turpat slimnīcas teritorijā, kur var nodrošināt nepieciešamo palīdzību visos sarežģījumu gadījumos, uzskata veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Par šādu risinājumu viņš šodien vienojies arī ar slimnīcas valdes priekšsēdētāju Dinu Šmitu, informēja Veselības ministrijā.

"Perinatālās aprūpes centra telpām ir nepieciešams remonts un uz laiku slimnīcas vadībai būs jārod risinājums, kur centru pārvietot tā, lai neciestu mātes un bērna drošība," pēc centra apmeklējuma atzīst Belēvičs. Viņaprāt, labākais risinājums būtu centru uz remonta laiku izvietot turpat Stradiņa slimnīcas teritorijā.

Veselības ministrs atzīst, ka remonta laikā samazināsies pieņemto dzemdību skaits Stradiņa slimnīcā. Plānots, ka gadījumi, kad nav bažu par mātes un bērna dzīvību un veselību tiks novirzīti uz Rīgas Dzemdību namu, kas ir lielākā specializētā ārstniecības iestāde dzemdību palīdzības sniegšanā. Savukārt riska grupas dzemdētājām palīdzība, tāpat kā līdz šim, tiks sniegta Stradiņa slimnīcā.

Veselības ministrs arī uzsver, ka telpu remonts Perinatālās aprūpes centrā ir ļoti rūpīgi jāizplāno un jānovada tā, lai remontam atvēlētais laiks būtu maksimāli īss un iespējami ātrā laikā centra darbinieki varētu atgriezties un turpināt darbu ierastajās telpās.

Kā ziņots, pēc iepazīšanās ar atklāto Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Sievietes un bērna veselības klīnikas Perinatālās aprūpes centra darbinieku vēstuli, kurā tiek paustas bažas par slimnīcas Perinatālās aprūpes centra nākotni, veselības ministrs šodien apmeklēja slimnīcas Perinatālās aprūpes centru un Rīgas Dzemdību namu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!