Foto: LETA

Valdības deklarācijas Humanitāro jautājumu darba grupa piektdien vienojās par galvenajiem nākamās valdības veicamajiem uzdevumiem labklājības, izglītības, kultūras un veselības jomā, aģentūrai LETA pastāstīja darba grupas vadītāja, labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Ministre norādīja, ka par pamatu deklarācijas izstrādē tika ņemta Valda Dombrovska (V) valdības deklarācija - tika pārskatīti padarītie darbi un tas, kas atlicis, un viss salāgots ar laika grafiku un reālajām iespējām.

Piemēram, labklājības jomā noteikti četri galvenie uzdevumi - jaunā pensiju indeksācijas modeļa apstiprināšana Saeimā, priekšlikumu izstrāde obligātā minimālā ienākumu līmeņa noteikšanai, kas vērsts uz nabadzības un nevienlīdzības mazināšanu, kā arī deinstucionalizācija un ārpusģimenes aprūpes sistēmas pilnveide, virzoties uz profesionālām audžuģimenēm.

Nedēļas nogalē vēl tiks "pieslīpētas detaļas", bet pirmdien deklarācijas versija tiks nodota premjera amata kandidātei Laimdotai Straujumai (V), piebilda Viņķele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!