Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas un Japānas ārlietu ministri vienojas Rīgā organizēt otro Baltijas-Japānas Sadarbības dialoga sanāksmi, informē Ārlietu ministrija.

Piektdien Minhenes drošības konferences laikā notika ārlietu ministra Edgara Rinkēviča tikšanās ar Japānas ārlietu ministru Taro Kono. Ārlietu ministrs pauda gandarījumu par lieliskajām Latvijas un Japānas divpusējām attiecībām un aktīvo politisko dialogu, kas kļuvis īpaši intensīvs pēc Japānas premjerministra Šindzo Abes oficiālās vizītes Latvijā pagājušā gada janvārī.

Aktīva politiskā dialoga turpināšanai Rinkēvičs izteica ielūgumu Japānas ārlietu ministram vizītē apmeklēt Latviju.

Tikšanās laikā Latvijas un Japānas ārlietu ministri vienojās Rīgā organizēt otro Baltijas valstu un Japānas Sadarbības dialoga sanāksmi, lai veicinātu sadarbību starp Japānas un reģiona uzņēmējiem informācijas tehnoloģiju un mākslīgā intelekta jomās.

Tāpat sarunā Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvijai kā ES dalībvalstij Japāna ir stratēģiskais sadarbības partneris. "Attiecībām ar Japānu piešķiram lielu nozīmi. Ceram, ka ES-Japānas Stratēģiskās partnerības nolīgums dos pozitīvu impulsu Latvijas kokrūpniecības, pārtikas ražošanas, ķīmisko vielu rūpniecības un farmācijas sektoriem, kas jau šobrīd ir starp vadošajām nozarēm mūsu eksporta struktūrā uz Japānu," norādīja ārlietu ministrs.

Rinkēvičs arī pauda gandarījumu par uzsāktajām sarunām ar aviokompāniju ANA un Japānas tūroperatoriem, lai 2019. gadā varētu organizēt pirmo čarterreisa lidojumu maršrutā Tokija-Rīga-Tokija.

Pārrunājot situāciju attiecībā uz Ziemeļkorejas īstenoto kodolprogrammu, ārlietu ministrs pauda atbalstu diplomātiskā un ekonomiskā spiediena turpināšanai.

Tikšanās laikā tika apspriests arī ekonomiskās sadarbības potenciāls pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības, kā arī ar reģionālo drošību saistīti jautājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!