Foto: LETA

Partija "Vienotība" šodien pulcēsies ārkārtas kongresā, kurā pārvēlēs politiskā spēka valdi.

Kongress norisināsies Rīgas Stradiņa universitātes aulā, Dzirciema ielā 16, no plkst.10, informēja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

Kongresā klātesošos uzrunās pašreizējā partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, "Vienotības" domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, kā arī Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (V). Ar aktualitātēm un prioritātēm dažādās nozarēs kongresa delegātus iepazīstinās arī partijas deleģētie Ministru kabineta locekļi.

Kongresa darbakārtībā paredzētas valdes priekšsēdētāja un valdes locekļu vēlēšanas, domes priekšsēdētāja un tā vietnieka, kā arī Ētikas komisijas vēlēšanas.

Uz partijas vadītāja amatu kandidē Saeimas deputāts Edvards Smiltēns un bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs.

Partijas domes priekšsēdētāja amatam izvirzīts Cēsu mērs Jānis Rozenbergs, Rīgas domes deputāts Uģis Rotbergs un partijas Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks, savukārt domes priekšsēdētaja vietnieka amatam - Linda Medene un Krišjānis Liepiņš.

Uz partijas valdi kandidēs 41 partijas biedrs - Āboltiņa, Arvils Ašeradens, Marija Balcere, Raimonds Čudars, Kristīne Dzelme, Ints Dālderis, Jānis Drengers, Inese Lībiņa-Egnere, Edgars Engīzers, Valdis Gavars, Dmitrijs Golubevs, Hosams Abu Meri, Andrejs Judins, Didzis Konuševskis, Vilnis Ķirsis, Krišjānis Kariņš, Rihards Kozlovskis, Karina Korna, Aleksejs Loskutovs, Ronalds Līcītis, Normunds Līcis, Anrijs Matīss, Zigfrīda Ozoliņa, Māris Puriņš, Artis Pabriks, Līvija Plavinska, Karina Palkova, Olafs Pulks, Jānis Reirs, Romualds Ražuks, Aigars Rublis, Māris Rudaus-Rudovskis, Vasilijs Smuļs, Guna Skangale, Kārlis Šadurskis, Smiltēns, Evika Siliņa, Laimdota Straujuma, Jānis Upenieks, Inese Vaidere un Alfons Žuks.

Āboltiņa jau iepriekš paziņoja, ka nekandidēs uz partijas vadītājas amatu. "Es nevienu brīdi neesmu uzskatījusi, ka iespējama atdzimšana bez reālām pārmaiņām partijā, bez reālas partijas vadītāja nomaiņas, bez reālas rindu sakārtošanas. Un tieši tāpēc es neuzskatu un neesmu uzskatījusi par iespējamu kandidēt par valdes priekšsēdētāju gaidāmajās 4.jūnija kongresa vēlēšanās," sacīja politiķe.

Sasaukt ārkārtas kongresu jūnijā, nevis oktobrī, kā iepriekš bija plānots, "Vienotība" valde vienojās pēc vairāku nodaļu ierosinājuma.

Kā liecina "Latvijas faktu" aptaujas, "Vienotības" reitings samazinās - maijā šo politisko spēku atbalstīja 4,1% respondentu, aprīlī - 3,7%, bet martā - 5,5%. Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS sadarbībā ar Latvijas Televīziju (LTV) veiktās aptaujas liecina, ka maijā "Vienotību" atbalstīja 5,4% respondentu, kas ir par 0,6 procentpunktiem mazāk nekā pirms mēneša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!