Foto: LETA

"Vienotības" Jūrmalas nodaļas valde lēmumu iet koalīcijā kopā ar vēlēšanu uzvarētāju Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) un tās saraksta līderi Gati Truksni skaidro ar nepieciešamību radīt politisku stabilitāti kūrortpilsētas pašvaldībā, jo iedzīvotāji esot noguruši no politiskām intrigām, portālam "Delfi" teica "Vienotības" Jūrmalas nodaļas valdes locekle Jolanta Eihentāle.

Savukārt pašreizējais Jūrmalas mērs un no "Vienotības" saraksta domē pārvēlētais Juris Visockis teica, ka šī lēmuma pieņemšanā nav piedalījies, un no tā norobežojas, jo nav partijas Jūrmalas nodaļas valdē. Viņš uzsvēra, ka ir bijis un "kādu laiku" vēl būs Jūrmalas domes deputāts, un viņam koalīcijas un opozīcijas spēlītes esot vienaldzīgas.

Iepriekš Visockis neizslēdza iespēju, ka kopā ar visām pārējām domē iekļuvušajām partijām varētu veidot kopīgu koalīciju, kas ļautu apiet ZZS uzvaru vēlēšanās un izvairīties no Trukšņa atgriešanās mēra amatā.

Eihentāle pauda, ka Jūrmalas pilsētā "ir jāveido stabila koalīcija, kurai jāstrādā ilgtermiņā un kura būtu prognozējama". "Mēs neredzējām ieganstu iet pretī šim aicinājumam [pievienoties ZZS veidotajai koalīcijai]," norādīja Eihentāle.

"Es saredzu stabilu koalīciju, uz ko norāda arī fakts, ka Jūrmalā no 16 [kandidējušām] partijām ievēlētas ir piecas," teica Eihentāle. Par amatu un atbildību sadali gan vēl neesot lemts. Viņa arī nezināja, kad tas plānots.

Savukārt Visockis, kurš vēl pirms pāris mēnešiem balsoja par Trukšņa gāšanu no Jūrmalas mēra amata, teica, ka to vajadzēja izdarīt vēl krietni ātrāk, taču tas neesot jautājums par Truksni, jo "tie bija citi zēni, kas arī pieņēma lēmumus".

Viņš turpināšot strādāt pašvaldības sastāvā neatkarīgi no tā, kāds turpmāk būs tās politiskais dalījums. "Politiskās spēlītes mani neinteresē," viņš pauda.

Jau vēstīts, ka Partija "Vienotība" iesaistīsies koalīcijā Jūrmalā, atsaucoties Zaļo un Zemnieku savienības Jūrmalas saraksta līdera, bijušā mēra Gata Trukšņa aicinājumam atbalstīt viņa veidoto koalīciju. Tāpat jau zināms, ka Trukšņa sarakstu stutēs arī partija "Tev, Jūrmalai".

Jūrmalas pilsētas domē ievēlētie deputāti no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) noslēguši sadarbības līgumu ar reģionālo partiju "Tev, Jūrmalai!", kas paredz veidot kopīgu koalīciju un atbalstīt mēra amatā ZZS līderi Jūrmalā - Gati Truksni.
ZZS ieguva septiņas deputātu vietas, bet "Tev, Jūrmalai" – divas. Kopīgiem spēkiem šīs partijas veidos vairākuma koalīciju, apvienojot deviņus no 15 deputātiem. Apvienība "Saskaņas centrs" ieguva trīs deputātu vietas, "Vienotība" - divas,
Nacionālā apvienība - vienu.

Iepriekšējā sasaukuma domes deputāti tikai divus mēnešus pirms vēlēšanām nolēma Truksni gāzt no amata, pārmetot viņam lielīšanos, uzdodot kopējos domes darbus par paša vienpersoniski paveikto. Trukšņa vietā tika iecelts Visockis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!