Foto: F64

Partija "Vienotība" var cerēt uz labiem panākumiem nākamgad paredzētajās Rīgas domes vēlēšanās, intervijā aģentūrai LETA pieļāva partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

Zaķis norādīja, ka "Vienotībai" cerības ir, jo patlaban galvaspilsētā pie varas esošā apvienība "Saskaņas centrs" (SC) un tās līdera Rīgas mēra Nila Ušakova aktīva rosīšanās divvalodības jautājumā būs atstūmusi latviski runājošo elektorātu. "Ja Rīgā vēl parādās kāds šķeļošs spēks, piemēram, Vladimirs Lindermans ar kādu savu politisku spēku, Rīgā ir liela varbūtība, ka SC savu elektorātu zaudē," piebilda politiķis.

"Tas nozīmē, ka mums ir jāmāk mobilizēt mūsu vēlētāju nepieciešamā apjomā. Neesam vēl nolēmuši, kas būs mūsu līderis. Par programmas lietām diskusija arī ir atklāta, skaidrs ir tas, ka jau šodien darbs pie pašvaldību vēlēšanu organizēšanas notiek," teica Zaķis.

Politiķis atzina, ka patlaban "Vienotībai" Rīgā nav spilgtu līderu, bet tomēr esot pietiekami labs rezervistu soliņš - lielās parlamenta politikas redzamas sejas. "Tāpēc domāju, ka mums šī problēma nebūs tik izteikta, kā tas ir dažai labai sīkpartijai," pauda Zaķis.

Taujāts par to, ar kādiem līdzekļiem "Vienotība" cer gūt būtiskus panākumus pašvaldību vēlēšanās, Zaķis norādīja, ka ir tikai viena iespēja, ko un kā darīt - mobilizēt pašu cilvēkus reģionos.

"Mūsu nodaļu ir salīdzinoši daudz un dažādās vietās ir dažādi aktivitāšu līmeņi, bet centīsimies, protams, mobilizēt mūsu cilvēkus, aktīvi organizējot priekšvēlēšanu darbību, centīsimies pierādīt, ka uz mūsu cilvēkiem reģionos var paļauties un centīsimies sagaidīt labus rezultātus," klāstīja "Vienotības" politiķis.

Pēc viņa teiktā, vēlēšanās reģionos daudz lielāku lomu spēlē personālijas, nevis partijas politika. "Dažu labu pilsētas mēru, kā sacīt, priekšlaicīgi pensionēt neizdodas tikai tāpēc, ka cilvēks ir iestrādājies, sabiedrība ir salīdzinoši kūtra un nevēlas iedziļināties. Vai tās ir problēmas, grūti pateikt, jo atsevišķās pašvaldībās vēl vienu un to pašu cilvēku gadu pēc gada, un tas varbūt arī nav tas sliktākais modelis. Bet, jebkurā gadījumā, nodaļu ir daudz. Mums reģionos cilvēku ir daudz un viņi ir aktīvi," norādīja Zaķis.

Politiķis uzsvēra, ka sastrādāšanās ir nepieciešama. Viņš skaidroja, ka uz pagājušām pašvaldību vēlēšanām "Vienotību" veidojošie politiskie spēki "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai" gājuši atsevišķi, un dažādās pašvaldībās ir kāzusi, kur no šīm trim partijām ir viens opozīcijā, cits - pozīcijā. Tagad uz nākamām vēlēšanām nāksies meklēt modeli, kā šīm partijām sadarboties un būs jāņem vērā cilvēciskais faktors.

"Bet jebkurā gadījumā mēs būsim aktīvi un pierādīsim, ka varam sasniegt labus rezultātus pašvaldībās," uzsvēra Zaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!