Foto: LETA

Veselības nozarē samilzušās problēmas pieprasa tūlītēju, profesionālu un izlēmīgu rīcību, tāpēc premjers Māris Kučinskis (ZZS) nedrīkst kavēties ar nākamā veselības ministra nominēšanu. Tā piektdien lēmusi koalīcijas partijas "Vienotība" valde.

Nākamajam veselības ministram būs jāspēj nodrošināt vienmērīgu veselības aprūpes pakalpojumu sadalījumu starp reģioniem un galvaspilsētu, jārisina reģionālo slimnīcu finansējuma problēmas, kā arī nekavējoties jāstrādā pie veselības obligātās apdrošināšanas sistēmas ieviešanas, kuras koncepcijai, saskaņā ar Kučinska valdības deklarācijā noteikto, jābūt izstrādātai līdz šī gada jūlijam, uzsver "Vienotība".

Apzinoties situācijas nopietnību veselības aprūpes nozarē, "Vienotība" būtu gatava uzņemties atbildību par Veselības ministriju. Partijai ir skaidrs plāns un redzējums par to, kā risināmas nozares problēmas, teikts paziņojumā medijiem.

Partija esot jau iepriekš vērsusi premjera uzmanību uz to, ka līdzšinējā ministra vadībā Veselības ministrijas īstenotā politika nav bijusi pietiekami orientēta uz to, lai piedāvātu efektīvākos un pacientiem labākos risinājumus.

Līdz galam neatrisinātās problēmas nozarē samilzušas, raisot neapmierinātību gan sabiedrībā, gan nozares pārstāvju vidū. Virkne veselības aprūpes jomu pārstāvju cēluši trauksmi gan par nozarei nepietiekamo finansējumu, reģionālo slimnīcu vadītāji pauž satraukumu par samazināto finansējumu valsts apmaksātajiem ambulatorajiem izmeklējumiem, savukārt pacienti ir pamatoti sašutuši par nesamērīgi garajām rindām uz izmeklējumiem un ārstēšanu, norāda "Vienotība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!