Foto: LETA

"Vienotība" joprojām sagaida, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) rīt koalīcijas sanāksmē skaidros savus izteikumus par politisko spēku saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja izvēli.

"Vienotības" Saeimas frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa sacīja, ka politiskais spēks joprojām gaida skaidrojumu, lai gan premjers atzinis savu kļūdu saistībā ar informāciju par iespējamo Ingas Koļegovas brāļa automašīnas aizturēšanu. Tomēr tā bijusi valdības vadītāja "nesamērojama reakcija" uz "Vienotības" aicinājumu izmantot koalīcijas līgumā noteikto par jautājuma atlikšanu uz nedēļu, piebilda Āboltiņa.

Komentējot Koļegovas pausto videomateriālā, ko publiskojis deputāts Artuss Kaimiņš ("KPV LV"), Āboltiņa teica, ka tajā pausti patiesībai neatbilstoši komentāri. Arī par tiem "Vienotība" vēloties saņemt skaidrojumu, akcentēja Āboltiņa.

Publiskajā vidē ir nonācis video no Kaimiņa sarunas ar VVD ģenerāldirektori Koļegovu, kas notikusi Saeimā 8. augustā. Tajā Koļegova izsakās par iemesliem, kāpēc darbu pametusi bijusī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone, tāpat pauž viedokli par "Vienotības" iespējamu ietekmi uz iestādi un citiem jautājumiem.

Koļegova norādīja, ka, nofilmējot savstarpējo sarunu un publiskojot to, Kaimiņš ir pārkāpis likumu. Viņa nav zinājusi, ka viņas un deputāta savstarpējā saruna ir filmēta. "Gluži pretēji, viņš apgalvoja, ka visas ierīces ir izslēgtas un viņam kā deputātam vajag skaidrojumu," pauda Koļegova. Viņa norāda, ka šis videoieraksts ir veikts, pārkāpjot Fizisko personu datu aizsardzības likumu.

Jau ziņots, ka Kučinskis (ZZS) pagājušajā nedēļā preses konferencē paziņoja, ka uz Latvijas robežas aizturēta toreizējās VID ģenerāldirektora amata pretendentes Ingas Koļegovas brāļa automašīna, kas esot pierādījums viņa rīcībā esošajai informācijai par VID "shēmām un struktūrām", kuras nevēlas vadītāju, kas mainītu iestādi.

Vēlāk noskaidrojās, ka VID amatpersonas pārbaudījušas Koļegovas brāļa Imanta Zudāna uzņēmumam adresētu sūtījumu Rīgas lidostā un tā bija plānveida pārbaude. Premjers atzina, ka ir pieļāvis kļūdu, nepārbaudot informācijas avotu sniegto informāciju.

Pagājušās nedēļas beigās Koļegova nolēma atteikties no kandidēšanas uz VID vadītājas amatu, un uz šo amatu tiks izsludināts konkurss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!