Foto: F64
Partija "Vienotība" iesaistīsies koalīcijā Jūrmalā, atsaucoties Zaļo un Zemnieku savienības Jūrmalas saraksta līdera, bijušā mēra Gata Trukšņa aicinājumam atbalstīt viņa veidoto koalīciju, portālu "Delfi" informēja "Vienotība".

"Vienotības" Jūrmalas nodaļas valde lēmusi atsaukties Zaļo un Zemnieku savienības Jūrmalas saraksta līdera Gata Trukšņa aicinājumam veidot stabilu un ilglaicīgu koalīciju darbam Jūrmalas pilsētas domē, nolēma partijas Jūrmalas nodaļas valde.

Tiesa, līdzšinējais Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Juris Visockis (V) iepriekš neizslēdza iespēju, ka kopā ar visām pārējām domē iekļuvušajām partijām varētu veidot kopīgu koalīciju, kas ļautu apiet ZZS uzvaru vēlēšanās un izvairīties no Trukšņa atgriešanās mēra amatā.

Jau ziņots, ka Jūrmalas pilsētas domē ievēlētie deputāti no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) noslēguši sadarbības līgumu ar reģionālo partiju "Tev, Jūrmalai!", kas paredz veidot kopīgu koalīciju un atbalstīt mēra amatā ZZS līderi Jūrmalā - Gati Truksni.
ZZS ieguva septiņas deputātu vietas, bet "Tev, Jūrmalai" – divas. Kopīgiem spēkiem šīs partijas veidos vairākuma koalīciju, apvienojot deviņus no 15 deputātiem. Apvienība "Saskaņas centrs" ieguva trīs deputātu vietas, "Vienotība" - divas,
Nacionālā apvienība - vienu.

Iepriekšējā sasaukuma domes deputāti tikai divus mēnešus pirms vēlēšanām nolēma Truksni gāzt no amata, pārmetot viņam lielīšanos, uzdodot kopējos domes darbus par paša vienpersoniski paveikto. Trukšņa vietā tika iecelts Visockis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!