Foto: LETA

Partija "Vienotība" pirmdien lems par kandidātiem izglītības un zinātnes, labklājības un ekonomikas ministru amatiem.

Paredzēta gan partijas Saeimas frakcijas sēde pulksten 11, gan arī valdes sēde.

Jau iepriekš tika pausts, ka ārlietu ministra pienākumus jaunajā valdībā turpinās pildīt Edgars Rinkēvičs (V), bet iekšlietu ministra pienākumus - Rihards Kozlovskis (V).

"Vienotība" jaunajā valdībā uzņemsies arī Ekonomikas ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Labklājības ministrijas vadību, tomēr pašlaik ministru kandidāti šiem amatiem nav nosaukti. Ekonomikas ministrs būšot arī Ministru prezidenta biedrs.

Neoficiāli tiek pausts, ka izglītības un zinātnes ministra amatam varētu virzīt Kārli Šadurski (V), ekonomikas ministra pienākumus varētu uzņemties Arvils Ašeradens (V), bet par labklājības ministru varētu kļūt Jānis Reirs (V). Tomēr kontekstā ar šiem amatiem min arī "Vienotības" frakcijas pārstāvi Viktoru Valaini, kuru reģionāla grupa gribētu redzēt ekonomikas ministra amatā, kā arī Ilzi Viņķeli (V), kura izskanējusi kā iespējamā izglītības un zinātnes ministra vai labklājības ministra amata kandidāte.

Kā ziņots, koalīcijas partneri pagājušajā nedēļā vienojās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā. Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) jaunajā valdībā varētu būt seši pārstāvji - premjers Māris Kučinskis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, veselības ministrs Guntis Belēvičs, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kā arī satiksmes ministrs Uldis Augulis.

Savukārt nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK valdībā pārstāvēs pašreizējie ministri - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kā arī kultūras ministre Dace Melbārde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!