Foto: LETA

Politiskā partija "Vienotība" pirmdienas koalīcijas partiju sadarbības sēdē lūgs finanšu ministri un premjera aizvietotāju Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) skaidrot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja izvēles procesu, kā arī iespējamo atalgojuma palielinājumu, sociālajā tīklā "Twitter" pavēstījis partijas priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Piebalgs uzsver, ka VID vadītāja izvēles procesa rezultātā pašlaik medijos tiek minēta tikai viena kandidāte – Valsts vides dienesta (VVD) vadītāja Inga Koļegova. Tāpat politiskais spēks vēlas skaidrību par iespējamo nākamā VID vadītāja atalgojuma palielinājumu. Piebalgs norāda, ka "Vienotība" lūgs skaidrot, kā tas saskan ar vienoto atalgojuma sistēmu valsts pārvaldē.

Jau ziņots, ka ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) iepriekš izteicies, ka lēmumu par jauno VID vadītāju vajadzētu pieņemt šonedēļ.

Tāpat ziņots, ka VID ģenerāldirektora amata konkurss noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu. Vēlāk pretendentus uz VID vadītāja amatu meklēja valsts pārvaldē. Uzrunātas tika vairākas amatpersonas, tostarp Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteikušies pretendēt uz attiecīgo amatu. Koļegova piekritusi amata piedāvājumam.

Piebalgs iepriekš sacījis, ka jaunajam VID vadītājam jāturpina bijušās VID vadītājas Ināras Pētersones iesāktas reformas, kā arī "jāiedveš jauna elpa" dienestā. Viņš norādījis, ka Reizniecei-Ozolai ir pēc iespējas ātrāk jāizvirza kandidāts, kas rūpīgi jāizdiskutē un jāredz kandidāta VID attīstības vīzija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!