Foto: LETA

Partijas "Vienotība" vadība nākamreiz tiks pārvēlēta pēc pusotra gada - 2017. gada decembrī, žurnālistiem pastāstīja politiskā spēka priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Piebalgs norādīja, ka šis bija viņa ierosinājums un partijas valde to atbalstīja.

Parasti partijas vadība tiek pārvēlēta ik pēc diviem gadiem. Piebalgs skaidroja, ka apsvēra iespēju vēlēt vadību arī šogad decembrī, tomēr pret to iebilda reģionālās nodaļas, ņemot vērā nākamgad paredzētās pašvaldību vēlēšanas.

Kā ziņots, partija "Vienotība" nedēļas nogalē ārkārtas kongresā par jauno politiskā spēka priekšsēdētāju ievēlēja bijušo eirokomisāru Piebalgu.

Tāpat pārvēlēta partijas valde - vietu tajā saglabāja partijas bijusī līdere Solvita Āboltiņa, savukārt trešdaļa valdes locekļu vietas zaudēja, tostarp visi par iekšējiem opozicionāriem dēvētie politiķi.

"Vienotības" valdē turpinās darboties partijas jaunais līderis Piebalgs, bijusī priekšsēdētāja Āboltiņa, kura saņēma 212 balsis, ministri Kārlis Šadurskis, Arvils Ašeradens, Rihards Kozlovskis un Jānis Reirs, Eiropas Parlamenta deputāti Krišjānis Kariņš un Artis Parbriks, kā arī no "reģionu kvotas" ievēlētie Eduards Smiltēns un Karina Korna.

Savukārt no jauna partijas valdē ievēlēti Salaspils domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, Saeimas deputāts Hosams Abu Meri, kā arī reģionu pārstāvji - Rīgas domnieks Olafs Pulks, Jelgavas domnieks Aigars Rublis un Latgales pārstāve Līvija Plavinska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!