Foto: F64

"Vienotība" nekomentē savu nostāju par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) atbalstīto premjera amata kandidātu Māri Kučinski (ZZS) un sagaidīs Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmumu.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa sacīja, ka nekomentēs "šīs spēles", "Vienotība" uzticas prezidentam un viņa lēmumam. Līdz ar to šis politiskais spēks sagaida Vējoņa rīcību.

Āboltiņa arī nevēlējās kopumā komentēt ZZS rīcību, atkārtojot jau iepriekš pausto, kā arī saistot šo rīcību ar cīņu par amatiem jaunajā valdībā. "Vispirms jāsagaida prezidenta lēmums, un tikai tad "Vienotība" sniegs savu vērtējumu," norādīja politiķe.

"Vienotība" neplāno lemt par premjera kandidātu un gaidīs prezidenta lēmumu, apliecināja Āboltiņa. Partijas valdes un frakcijas kopsēde paredzēta trešdien, 13. janvārī.

"Vienotības" politiķi nevēlas vērtēt Kučinska kandidatūru, arī šī politiskā spēka frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis uzsvēra, ka prezidents uzņēmies iniciatīvu premjera izvēlē.

Tomēr neoficiālie izteikumi un līdzšinējā situācija liecina, ka šis politiskais spēks, visticamāk, neatbalstītu ZZS kandidātu.

Neoficiāli joprojām tiek pieļauts, ka Vējonis premjera amatam varētu izraudzīties "Vienotības" pārstāvi. Prezidenta izšķiršanās tiek gaidīta šonedēļ.

Kā ziņots, ZZS šodien Ministru prezidenta amatam atbalstījusi Saeimas deputāta Kučinska kandidatūru, apstiprināja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. ZZS valde šādi nolēmusi rīkoties, jo to neapmierinot ieilgusī neskaidrība un vilcināšanās Ministru prezidenta amata kandidātu meklējumos tikai vienas partijas rindās.

Vienlaikus ZZS valde vienojusies neatbalstīt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Kārļa Šadurska kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Līdz šim pavērsienam kā ticamākais tika vērtēts variants, ka Valsts prezidents pēc atgriešanās no komandējuma premjera amatam nominēs Šadurski.

Jaunās valdības izveidi sarežģī jautājums par atbildības sfēru sadalījumu un amatiem, tāpēc sarunas netiek prognozētas ātras un vieglas arī pēc tam, kad Valsts prezidents būs nosaucis Ministru prezidenta amata kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!