Foto: LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa ceturtdien nesāka skatīt partijas "Vienotība" sūdzību par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) noteikto 4,3 tūkstošu eiro sodu saistībā ar vēlēšanu izdevumu pārkāpumiem, jo pieteicēja pārstāvji uz tiesas sēdi nebija ieradušies, informēja tiesā.

Tiesas sēde tika atlikta līdz šā gada 14.oktobrim.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa lietu ierosinājusi 4.augustā.

Tāpat ziņots, ka KNAB konstatējis, ka "Vienotība" pārsniedza priekšvēlēšanu izdevumu apmēru par vairāk nekā 43 tūkstošiem eiro, bet Zaļo un zemnieku savienība pieņēma pretlikumīgu ziedojumu 572 eiro apmērā.

"Vienotībai" saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem tika uzlikts 4,3 tūkstošu eiro naudas sods, partijai "Vienoti Latvijai" - 200 eiro naudas sods, "Saskaņai" - 400 eiro , bet Zaļo un zemnieku savienībai - 160 eiro.

"Vienotība" KNAB priekšniekam Jaroslavam Streļčenokam pārsūdzēja biroja lēmumu atzīt par partijas tēriņiem 12.Saeimas vēlēšanu kampaņā trešo personu apmaksātos reklāmas materiālus par vairākiem kandidātiem, no kuriem vairākums tagad ir arī "Vienotības" Saeimas frakcijas deputāti. Streļčenoks to noraidīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!