Foto: LETA

Partijas "Vienotība" valde trešdien nolēma neskatīt Edvarda Smiltēna (V) rosinājumu lemt par to, ka Saeimas frakcijas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V) būtu jāzaudē savs amats, žurnālistiem pavēstīja "Vienotības" priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Piebalgs norādīja, ka Smiltēna priekšlikums netika iekļauts darba kārtībā ar izteiktu balsu vairākumu. Pats Piebalgs balsoja par šī jautājuma izskatīšanu, jo viņam ir svarīga visu jautājumu izvērtēšana, sacīja politiķis.

Par šī jautājuma iekļaušanu darba kārtībā balsoju pieci, pret bija četri un četri atturējās, pastāstīja Smiltēns.

"Man ir laiks līdz 19.augustam, lai spētu panākt kādas pārmaiņas "Vienotībā"," lai iezīmētos priekšnoteikumi, ka politiskais spēks var pārveidoties, norādīja Smiltēns. Ja viņam izdosies pārliecināt kolēģus pieņemt saprātīgus lēmumus, tad viņš līdz kongresam 19.augustā vai arī tieši šajā datumā izšķirsies, vai pašam kandidēt uz priekšsēdētāja amatu.

Vaicāts, vai izstāsies no politiskā spēka, ja kongresa dienā Āboltiņa vēl būs Saeimas frakcijas priekšsēdētāja, Smiltēns atbildēja, ka tad lems par savu statusu partijā.

Politiķis arī norādīja, ka Āboltiņa valdes sēdē esot minējusi stāstu par to, ka divi cilvēki, nevarot sadalīt bērnu, bez maz to rāvuši uz pusēm - stāsts noslēdzies ar to, ka bērns tika atdots cilvēkam, kurš to palaida vaļā. Pašlaik Āboltiņa ir tā, kas nevar palaist vaļā "bērnu" jeb "Vienotību", sacīja Smiltēns.

Tāpat valde nolēma līdz pirmdienai, 14.augustam, pagarināt pieteikšanās termiņu uz "Vienotības" priekšsēdētāja amata kandidātu, norādīja Piebalgs. Valde arī vienojās, ka kandidātus varēs izvirzīt kongresa norises laikā, piebilda priekšsēdētāja vietnieks Smiltēns.

Kā ziņots, Smiltēns norādījis, ka viņš ir aicinājis Āboltiņu atkāpties no frakcijas priekšsēdētājas amata, lai partija, veicot radikālas pārmaiņas, varētu pretendēt uz 10% līdz 20% lielu atbalstu sabiedrībā. Neveicot lielas izmaiņas līdzšinējā darbībā, viņaprāt, var piepildīties prognozes, ka "Vienotība" nākamajās Saeimas vēlēšanas var nespēt nokomplektēt tādu komandu un piedāvājumu, kas varētu labi startēt vēlēšanās.

Partijas kongress, kurā vēlēs jauno valdes priekšsēdētāju, notiks 19.augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!