Foto: LETA
"Vienotība" par vienu no iespējamiem risinājumiem ir bezpartejiskā, bet no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ievēlētā Jāņa Dūklava iesaiste valdībā, Latvijas Televīzijas raidījumā "100.pants" atzina viens no "Vienotības" līderiem Edvards Smiltēns.

Runājot par iespējamiem risinājumiem, viņš sacīja, ka "Vienotība" varētu atbalstīt bezpartejisku ministru, lai izdotos izveidot valdību. Smiltēns atzina, ka viens no piemēriem būtu no ZZS saraksta ievēlētais un pašreizējais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, kurš nav ZZS veidojošo partiju biedrs.

"Šis būtu kā risinājums, jo ir jāsaprot, ka ir liela bezizejas situācija," uzsvēra Smiltēns.

Savukārt Zatlera Reformu partijas (ZRP) viens no līderiem Vjačeslavs Dombrovskis vēlreiz atkārtoja, ka ZRP devis solījumu vēlētājiem nesadarboties ar ZZS.

"ZZS ir mūsu sarkanā līnija. Mēs nestrādāsim valdībā ar zaļajiem zemniekiem," norādīja Dombrovskis.

Savukārt ZRP pametušo deputātu līderis Klāvs Olšteins apliecināja, ka pašlaik nav gatavs atbalstīt Zaļo un zemnieku savienības ministrus valdībā, jo atbalsta valdību, ko veido "Vienotība", ZRP, Nacionālā apvienība un seši ZRP pametušie deputāti. "Visticamāk, mēs neatbalstīsim," viņš teica, norādot, ka jākonsultējas ar pārējiem kolēģiem.

Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars savukārt uzsvēra, ka variantu ir maz - viens no tiem ir aizstāt ZRP ar ZZS, taču tāpat nepietiek balsu, otrs - aizstāt Nacionālo apvienību ar "Saskaņas centru", taču tas būtu "Vienotībai" smags lēmums. Līdz ar to Dzintars par vienīgo risinājumu uzskata 56 deputātu koalīciju.

Partiju līderiem nebija vienota viedokļa, kā iziet no pašreizējās situācijas, ņemot vērā Valsts prezidenta Andra Bērziņa paziņojumu, ka viņš neatzīst sešu šķeltnieku balsis par piederīgām koalīcijai. Līdz ar to, pēc prezidenta domām, koalīcijai ir tikai 50 balsis, tādēļ partijām līdz trešdienai, kad būs atkārtota tikšanās, jānāk ar jaunu piedāvājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!