Foto: LETA

Līdz maijam politisko partiju apvienība, kuru veido "Vienotība" un trīs reģionālās partijas ("Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei"), izvirzīs savu premjerministra amata kandidātu. Neoficiāli zināms, ka galvenais pretendents šim amatam ir Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš, ceturtdien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

Sarakstā esot iekļauts arī EP deputāts Artis Pabriks. "Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens to laikrakstam ne apstiprināja, ne noliedza, vien uzsvēra, ka kandidātu netrūkstot un tie tuvākajās nedēļās tikšot rūpīgi izvērtēti.

Kariņš uz jautājumu, vai viņš piekritīs vadīt Ministru kabinetu, ja viņu izvirzīs šim darbam, atbildēja izvairīgi, uzsverot, ka "Vienotība" vairs nav galvenā, bet ir iekļāvusies apvienības sastāvā – kopā ar līdzīgi domājošiem zem viena jumta. Tomēr Kariņš nenoraidīja iespēju, ka viņš varētu būt premjera amata kandidāts.

Turpretī Pabriks uz jautājumu, vai viņš piekristu kļūt par izpildvaras augstāko amatpersonu, ja tāda iespēja rastos, atbildēja, ka viņš ir racionāli domājošs politiķis un nespēj pieņemt to, ka "Vienotība" ir rīkojusies tuvredzīgi, apzināti pieļaujot kļūdu un neizveidojot lielu politisko apvienību, kurā būtu iekļauta gan partija "Latvijas attīstībai", gan "Kustība Par".

Saeimas "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri sacīja, ka, izraugoties premjera amata kandidātu, tikšot noskaidrots, vai partijas priekšsēdētājs vēlas uzņemties šo amatu, jo tad viņam nebūs laika vadīt partiju, un tas ir mīnuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!