Foto: LETA

Partija "Vienotība" aicina Einaru Repši izšķirties starp aktīvu darbību partijā, līdzdarbojoties Valda Dombrovska attīstības plāna īstenošanā, vai lēmumu par jauna politiskā spēka veidošanu. Nekāds termiņš gan Repšem netika dots, tomēr "Vienotība" uzsver, ka pēc likuma persona vienlaicīgi nevar darboties divās partijās.

Iepriekšējā nedēļā gan "Vienotības" frakcijā tika pārrunāts gan par Einara Repšes gan "Vienotības" biedra Edgara Jaunupa palikšanu partijas rindās. Diskusija izcēlusies, jo viņi ir starp jaunās biedrības "Latvijas attīstībai" dibinātājeim, kā arī publiski pieļāvuši jaunas partijas dibināšanu. Pagājušajā nedēļā daļā "Vienotības" valdīja uzskats, ka Repšem un Jaunpam būtu pašiem jāizstājas no partijas, vai arī valdes sēdē "viņiem jāpalīdz". Tomēr uz pirmdienas valdēs sēdi ne Repše, ne Jaunups netika aicināti, kas jau iepriekš ļāva prognozēt, ka radikāli soļi netiks sperti, jo, saskaņā ar statūtiem viņiem būtu jādod iespēja aizstāvēties.

"Vienotības" paziņojumā Jaunups nav pieminēts un arī valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, atstādama valdes sēdi žurnālistiem teica, ka "jautājums par vienu partijas ierindas biedru" neesot nemaz tik būtisks.

"Dombrovska vadītās valdības ir nodrošinājušas valsts attīstību. 2011.gadā izstrādātais plāns stabilai Latvijas attīstībai paredz gan konsekventi samazināt bezdarba līmeni, gan izveidot Latvijā ražošanai un investīcijām labākos apstākļus Baltijas valstīs, kā arī kāpināt Latvijas starptautisko konkurētspēju, palielinot eksporta apjomu, uzlabot valsts pārvaldību, sasniedzot Eiropas Savienības valstu vidējos efektivitātes rādītājus, un panākt izglītības sistēmas atbilstību ražošanas attīstības vajadzībām," teikts partijas paziņojumā.

"Ieceres, kas ideju līmenī izskan no biedrības "Latvijas attīstībai", kuras izveidē iesaistījušies daži "Vienotības" biedri, lielā mērā atkārto Dombrovska plānā uzskaitītās iniciatīvas, pie kuru īstenošanas konsekventi strādā "Vienotības" politiķi. "Vienotība" kā demokrātiska, atklāta, tiesiska un uz valsts ilgtermiņa attīstību vērsta partija augstu novērtē gan indivīdu pilsoniskas iniciatīvas, gan nevalstisko organizāciju centienus vairot Latvijas labklājību un izaugsmi," pauž paziņojums.

"Vienotība" ir pārliecināta, ka partiju sadrumstalotība un jaunu nišas partiju veidošana nav attīstību veicinošs faktors – valsts un tās iedzīvotāju labklājībai būtiskas politiskās iniciatīvas īstenojamas vienīgi caur stabilu, daudzskaitlīgu un labi strukturētu partiju, kas ik dienas strādā, lai visos valsts un pašvaldību pārvaldes līmeņos realizētu uz izaugsmi vērstus stratēģiskus attīstības plānus. Līdzīgi domājošām personām un personu grupām jāspēj vienoties kopīgam darbam, jo ilgtermiņa mērķi ir sasniedzami pastāvīgā un stabilā politiskajā procesā, kurā plaši iesaistīta sabiedrība.

Jau ziņots, ka marta sākumā tika dibināta jauna sabiedriska organizācija "Latvijas attīstībai", par kuras vadītāju kļuvis ekspremjers un bijušais partijas "Jaunais laiks" (JL) līderis Einars Repše, bet dibinātāju vidū ir gan savulaik JL ietekmīgas figūras Edgars Jaunups un Dans Titavs, gan vairāki uzņēmēji, kuri publiski vairākkārt saistīti ar JL un "Vienotības" interesēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!