Politisko partiju "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība Citai Politikai" (SCP) veidotā apvienība "Vienotība" un Kristīgi demokrātiskā savienība (KDS) vienojušas par sadarbību, portālu "Delfi" informēja "Vienotības" pārstāvji.

Tiekoties ar apvienības "Vienotība" līderiem Solvitu Āboltiņu (JL), Ģirtu Valdi Kristovski (PS) un Aigaru Štokenbergu (SCP), KDS valdes priekšsēdētāja Māra Viktorija Zilgalve izteica atbalstu apvienības "Vienotība" mērķiem un idejām, paužot vēlmi līdzdarboties apvienības darbā.

""Vienotība" mērķis ir atmodināt sabiedrībā spēku un gribu līdzdarboties un cīnīties par savām tiesībām lemt savas valsts likteni. Esmu gandarīta, ka Kristīgi demokrātiskā savienība izteikusi vēlmi atbalstīt mūs šī mērķa sasniegšanā. Jo stiprāka mūsu komanda, jo drošāka mūsu valsts nākotne," apvienības "Vienotība" un KDS sadarbību komentē JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Tiekoties ar Kristīgi demokrātisko savienību, pārliecinājāmies, ka mums ir svarīgas pamatvērtības - atbildīgums, darba mīlestība, ģimeniskums un paaudžu solidaritāte, savstarpējā cieņa un pienākumi. Esmu pārliecināts, ka sadarbojoties spēsim veicināt šīs vērtības, bez kurām strauji mainīgajā pasaulē attīstība nav iespējama," uzsver PS priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis.

Aigars Štokenbergs norāda: "Kristīgie demokrāti bija labklājības valsts arhitekti Vācijā. Tas ir ceļš, kas Latvijai ejams. Taisnīgas un godīgas politikas ceļš. Latvijā šobrīd KDS klātbūtne politikā ir atgādinājums – Tev nebūs zagt. Tas īpaši attiecas uz politiķiem, kas ētiku un vērtības izmantojuši vien kā saukli kārtējai vēlēšanu kampaņai."

Zilgalve norāda, ka KDS tas ir stratēģiski nozīmīgs solis. "Mums šī sadarbība paver divas iespējas. Pirmkārt, pārstāvēt kristīgās vērtības, sastrādājoties ar perspektīvu partiju apvienību. Otrkārt, sadarboties ar ideoloģiski tuviem partneriem un partijām, kas jau šodien ir pārstāvētas Eiropas Tautas partijas grupā, kurā apvienojušies mūsu kolēģi arī no citām valstīm," pauž Zilgalve.

Jau ziņots, ka JL, PS un SCP šī gada augustā vienojās par spēku konsolidēšanu kopīgas apvienības izveidošanai 10.Saeimas vēlēšanām. Partijas apņemas sākt Latvijas politisko un sabiedrisko spēku saliedēšanu, balstoties uz kopējām vērtībām, kopēju pārmaiņu programmu un vienotu organizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!