Foto: LETA
Arī pēc otrdienas rītā notikušās "Vienotības" Saeimas frakcijas un valdes kopsēdes partija nav mainījusi noraidošo pozīciju pret ieceri pagaidām atteikties no minimālajām sociālajām iemaksām un līdz 15% palielināt mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likmi no 1. janvāra.

Līdz ar to "Vienotības" deputāti apņēmušies otrdien Saeimas komisiju balsojumos minēto ieceri neatbalstīt.

"Vienotības" priekšsēdētājs Andris Piebalgs pēc partijas Saeimas frakcijas un valdes kopsēdes žurnālistiem skaidroja, ka politiskais spēks ir gatavs sarunām. Ja politiķi varēs rast kompromisu, tad tas tiks izvērtēts. Tāpat otrdien paredzēta labklājības ministra Jāņa Reira un Ministru prezidenta Māra Kučisnka (ZZS) saruna par šo jautājumu, piebilda Piebalgs.

"Vienotība" joprojām uzskata, ka minimālās sociālās iemaksas ir pareizs politikas virziens, taču sistēmas ieviešanu var pārcelt uz vēlāku laiku. Savukārt uzņēmējiem būtu jāļauj izvēlēties - maksāt 15% MUN vai arī pašlaik noteikto MUN likmi kopā ar minimālām sociālām iemaksām.

Piebalgs uzsvēra, ka "Vienotība" savā pozīcijā ir vienota, un partija ir gatava turpināt sarunas, bet tās mērķis nav valdības šūpošana. "Vienotība" uzturot valdības rīcībspēju un stabilitāti, un te nav runas pa "valdības laivas šūpošanu".

Kā ziņots, par iespējamām izmaiņām MUN režīmā otrdien diskutēs Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, savukārt par sociālo iemaksu jautājumu - Sociālo un darba lietu komisija. Budžeta komisija skatīs arī otrreizējai caurlūkošanai nodotos grozījumus MUN likumā.

Valdošā koalīcija pirmdien nevienojās par šīm iecerēm. Par šo jautājumu otrdienas rītā vēl notika "Vienotības" valdes un frakcijas kopsēde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!