Foto: LETA

"Vienotība" (V) būs viena no tiem Eiropas politiskajiem spēkiem, kas februāra vidū pieteiks ekspremjeru Valdi Dombrovski Eiropas Komisijas (EK) prezidenta vēlēšanu sacensībai Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas kongresā, portālam "Delfi" apliecināja partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Jau ziņots, ka 13.februārī tiks atklāta ETP grupas iekšējā kandidātu pieteikšanās. Lai tiktu šim statusam nominēts, būs nepieciešams saņemt savas nacionālās valsts partijas izvirzījumu, kā arī saņemt nomināciju no divām citām ES dalībvalstu partijām, kuras ir arī pārstāvētas EP partiju grupās. Šīs divas partijas nedrīkstēs būt no tās pašas valsts, kuru pārstāv kandidāts.

"Šobrīd darām visu, lai Valdis Dombrovskis tiktu nominēts, mēs esam arī pārliecināti, ka atradīsies arī divas citas partijas, kuras piekritīs viņa kandidatūru šim amatam virzīt," apliecināja Kampars.

Viņš arī atklāja, ka jau šobrīd "Vienotība" organizējot politiskās konsultācijas ar citām ETP grupas nacionālo valstu partijām, cenšoties panākt atbalstu Dombrovska kandidatūrai.

"Jau šobrīd ir signāli, ka, visticamāk, Dombrovski ETP kongresā uz partiju grupas vēlēšanām izvirzīs," noradīja Kampars.

"Delfi" jau iepriekš iepazīstināja portāla lasītājus, kāda būs ETP partiju grupas EK prezidenta kandidāta vēlēšanu sistēma. Pieteikšanās šīm ETP iekšējām vēlēšanām sāksies 13.februārī, bet noslēgsies 5.martā, divas dienas pirms ETP kongresa Dublinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!