Foto: DELFI

"Vienotība" un Reformu partija (RP) sākušas sarunas par iespēju gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās startēt kopīgi, laikrakstam "Neatkarīgā" apliecināja gan RP pārstāve Daiga Holma, gan "Vienotības" pārstāve Laila Timrota.


Tomēr "Vienotība" neslēpa - kaut arī sarunas ir uzsāktas, joprojām pastāv iespēja, ka abas partijas vēlēšanās var startēt arī ar atsevišķiem sarakstiem. Tomēr, apvienojot spēkus, ieguvēji būtu gan pilsētas iedzīvotāji, gan politiķi, kuriem būtu lielāka iespēja ne tikai nokļūt Rīgas domē, bet arī pārņemt tajā varu, vēsta "Neatkarīgā".

"Labējo partiju spēja vienoties par Rīgas attīstības prioritātēm un iespējamajiem sadarbības modeļiem gan pirms vēlēšanām, gan strādājot domē, būtu spēcīgs signāls rīdziniekiem, kuri vēlas redzēt kvalitatīvu un kompetentu attīstības piedāvājumu arī galvaspilsētā," laikrakstam skaidrojusi Timrota.

Tādēļ "Vienotība" nākusi klajā ar aicinājumu izstrādāt kopīgu Rīgas attīstības programmu, kas būtu kvalitatīva alternatīva "šā brīža populismā un nesaimnieciskumā balstītajam Rīgas domes darbam".

Saskaņā ar "Vienotības" sniegto informāciju šobrīd ar Reformu partiju jau esot ieskicēti galvenie sadarbības virzieni un uzdevumi. Sākumā tikšot izstrādāta vienota programma, un no spējas par to vienoties ir atkarīga arī abu politisko spēku sadarbība.

Jau ziņots, ka Nacionālajai apvienībai neizdevās ieinteresēt koalīcijas partnerus par nākotnes sadarbību Rīgas domē.

Partiju pārstāvji Nacionālās apvienības valdes aicinājumu pašreizējiem valdības koalīcijas partneriem sadarboties Rīgas domē un pēc pašvaldību vēlēšanām kopīgiem spēkiem oponēt "Saskaņas centram" (SC) pašlaik dēvē par priekšlaicīgu un nesvarīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!