"Vienotības" valde varētu skatīt jautājumu par deputāšu Ilzes Viņķeles un Lolitas Čigānes izslēgšanu no partijas.

Partijas valde esot saņēmusi dažu nodaļu iesniegumus par šo jautājumu, liecina neoficiālā informācija.

Viņķele un Čigāne pārstāv tā dēvēto "Vienotības" Saeimas frakcijas sešinieku, kas valdības veidošanas laikā uzstāja uz nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK dalību koalīcijā, kā arī neatbalstīja partijas līderes Solvita Āboltiņas kandidatūru premjera amatam.

Arī citos jautājumos "sešinieks" mēdza neatbalstīt partijas vadības lēmumus.

Partijas vadība no komentāriem pagaidām atturas. Arī Viņķele norādīja, ka pirms valdes sēdes šo jautājumu nekomentēs.

Rēzeknes nodaļas vadītājs Vasīlijs Smuļs neapstiprināja, ka nodaļa būtu vērsusies valdē ar šo jautājumu, uzsverot, ka tā ir partijas iekšējā lieta. Viņš arī akcentēja, ka ir jāstiprina partija.

Savukārt Neretas novada nodaļas vadītāja Zigfrīda Ozoliņa apliecināja, ka rosināja izskatīt šādu jautājumu, ņemot vērā, ka šīs politiķes pārkāpa ētikas normas, partijas statūtus un iekšējo disciplīnu. Tāpat viņa pieminēja, ka Čigāne un Viņķele esot paudušas atbalstu Mārim Kučinskim (ZZS) premjera amatā vēl pirms viņa oficiālās izvirzīšanas.

Tāpat iesniegumi saņemti no atsevišķiem Rīgas nodaļas pārstāvjiem.

Rīgas domes "Vienotības" deputātu frakcijas priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte sociālajā vietnē "Twitter" raksta, ka kopā ar 14 Rīgas nodaļas biedriem aicina partijas valdi neizslēgt Viņķeli un Čigāni no partijas. "Izslēgšana tikai turpinātu graut partijas reputāciju," viņa uzsver.

Partijas valdes sēde sākās pulksten 17 "Vienotības" birojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!