Partijai "Vienotība" pašlaik ir svarīgi saglabāt konsolidētu frakciju ar 23 balsīm, trešdien pēc partijas valdes un frakcijas sēdēs žurnālistiem uzsvēra "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

Pagaidām nav skaidrs, vai partija varētu atbalstīt Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominēto Ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski (ZZS) - pirmdien, 18. janvārī, "Vienotības" frakcija tiksies ar Kučinski, lai uzklausītu viņa redzējumu par jaunās valdības darbiem.

Pēc Āboltiņas teiktā, svarīgi saprast, vai jaunajā valdībā ir iespējams realizēt "Vienotībai" svarīgus uzdevumus.

Pašlaik par iespēju, ka "Vienotība" varētu palikt opozīcijā, frakcijā gan neesot runāts. Vairākums frakcijas biedru vēloties turpināt darbu koalīcijā. Vienlaikus Āboltiņa atzina, ka viņas ieskatā joprojām nav argumentu, kāpēc "Vienotībai" būtu jāstrādā Kučinska valdībā.

""Vienotība" ir konstruktīvs politisks spēks," uzsvēra Āboltiņa, piebilstot, ka radusies situācija nav patīkama "Vienotībai", taču ir "jāvar nolikt malā sarūgtinājumi", jo politiķi ir ievēlēti tāpēc, lai realizētu konkrētus uzdevumus.

Komentējot savu atbildību par premjera amata zaudēšanu, Āboltiņa norādīja, ka par to frakcijā nav runāts, taču viņa atbildība uzņemsies tad, kad pienāks laiks. "Šobrīd mana atbildība ir vadīt "Vienotības" frakciju, vadīt sarunas par iesaistīšanos vai neiesaistīšanos Kučinska valdībā, un par "Vienotības" tālāko darbību nākamo trīs gadu laikā," uzsvēra partijas līdere.

Jau vēstīts, ka Vējonis trešdien jaunās valdības veidošanu uzticēja ZZS virzītajam kandidātam - Saeimas deputātam Mārim Kučinskim (ZZS).

Vējonis nesniedza sīkākus skaidrojumus par to, kāpēc Kučinska piedāvājums valdības veidošanai bijis labāks par "Vienotības" izvirzītā kandidāta Kārļa Šadurska redzējumu.

Saskaņā ar Kučinska teikto koalīcija būtu jāveido trim partijām - ZZS, Nacionālajai apvienībai (NA) un "Vienotībai". Līdz ar to viņš tuvākajā laikā vēlas runāt ar visu "Vienotības" frakciju, izslēdzot sarunas ar atsevišķiem spēkiem vai grupām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!