Foto: LETA

"Vienotība" vēl turpina sarunas ar partijām par politisko apvienību dalībai Saeimas vēlēšanās, sacīja "Vienotības" priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

Komentējot to, ka partijas "Latvijas attīstībai", "Izaugsme" un "Kustība "Par!"" varētu veidot savu apvienību un kopā startēt Saeimas vēlēšanās, Ašeradens atzinīgi novērtēja, ka partijas ir spējīgas apvienoties. "Vienotība" joprojām ir atvērta sarunām, un turpina tās ar partijām, kas vēl nav izdarījušas savu galīgo izvēli, piebilda politiķis.

Pašlaik sarunas ar partijām "Latvijas attīstībai", "Izaugsme" un "Kustība "Par!"" netiek turpināts. Ašeradens norādīja, ka šīs partijas strādā pie sava risinājuma, tomēr būs jāvērtē, kā attīstīsies situācija tuvāk vēlēšanām.

Iepriekš ziņots, ka "Latgales partija Saeimas vēlēšanās varētu startēt kopā ar "Vienotību". Sarunas ar šo politisko spēku turpinās, apliecināja "Vienotības" priekšsēdētājs.

Kā ziņots, "Vienotība" mudināja partijas ar līdzīgām vērtībām kopā startēt Saeimas vēlēšanās, veidojot jaunu politisko apvienību. Vienošanās par kopīgu startu jau esot panākta ar partijām "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam" un "Valmierai un Vidzemei".

Jau ziņots, ka partijas "Latvijas attīstībai" kongress vienbalsīgi atbalstīja politiskās apvienības dibināšanu un kopīga Saeimas vēlēšanu saraksta veidošanu ar partijām "Kustību "Par!"" un "Izaugsme". Arī partijas "Izaugsme" kongresā vienbalsīgi tika nolemts pievienoties partiju apvienībai, kurā būs pārstāvēta "Kustība "Par!"" un "Latvijas attīstībai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!