Foto: LETA

"Vienotības" Jaunatnes organizācijas (VJO) pārstāvis Jānis Egliņš, kuru partijas Ētikas komisija rosina izslēgt no šī politiskā spēka, "Vienotības" vadībai pārmet sarunas par jaunas valdības veidošanu, pieļaujot, ka premjera amatu tā varētu nodot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārziņā.

Pēc Egliņa izteikumiem, vairākiem plašsaziņas līdzekļiem partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars iekšējā sarakstē lūdzis komentēt izteikumus par to, ka "Vienotība" kopā ar "Saskaņu" un ZZS it kā vienojušās par prezidenta Andra Bērziņu virzīšanu otrajam termiņam. Kampars aicināja Egliņu atbildēt uz jautājumu, kura no partijas institūcijām šādu lēmumu ir pieņēmusi vai virzījusi izskatīšanai.

Egliņš nosūtījis atbildes vēstuli, kurā uzdod vairākus pretjautājumus. Proti, viņš vaicā, "kura institūcija šogad janvārī tikās Zemkopības ministrijas ēkā, lai vienotos par kopīgu atbalstu prezidentes amata kandidātam, atbalstu Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) kandidatūrai Ministru prezidentes amatam, atbalstu Gundara Daudzes (ZZS) kandidatūrai Saeimas priekšsēdētāja amatam". Savā jautājumā Egliņš arī norāda, ka tas notiktu, ja izveidotos valdības koalīcija ar ZZS, "No sirds Latvijai" (NSL), Latvijas Reģionu apvienību un "Vienotību", turklāt NSL pārstāvis Ringolds Balodis tiktu virzīts tieslietu ministra amatam.

"Kura institūcija tikās trešdienu vakaros Ieroču ielā 8, lai lemtu visas valsts likteni, kuru pēc tam apzīmogotu valde un frakcija?" savā vēstulē jautā Egliņš.

Savukārt partijas vadītāja Solvita Āboltiņa, taujāta par Egliņa izteikumiem saistībā ar tikšanos, kurā it kā diskutēts par augstāko amatpersonu kandidātiem, atbildēja, ka neko nevar komentēt, jo par to neko nezina.

Arī Egliņš uz vairākiem precizējošiem jautājumiem atbildēja, ka visas detaļas, kas viņam esot zināmas, viņš jau ir izklāstījis.

Kā ziņots, partijas Ētikas komisija pieņēma lēmumu rosināt Egliņu izslēgt no "Vienotības". "Vienotības" Ētikas komisija konstatējusi, ka Egliņš ar savu publisko rīcību kopumā pārkāpis partijas statūtu punktu par aktīvu un godprātīgu piedalīšanos partijas darbā un Ētikas kodeksa apakšpunkta normu par koleģialitātes ievērošanu.

Iepriekš jautājumu par Egliņu vērtēja arī VJO Ētikas komisija, kas uzskata, ka viņš nebūtu jāizslēdz no partijas.

"Vienotības" valde gan šodien vēl neskatīja Ētikas komisijas rosinājumu izslēgt Egliņu no "Vienotības". Šis jautājums nav politiskā spēka dienas kārtībā, norādīja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota. Tāpat valde šodien nolēma neskatīt jautājumu par Jura Vidiņa izslēgšanu no partijas, kā to rosināja Ētikas komisija.

"Šis nav brīdis, kad "Vienotība" varētu atļauties jautājumus, kas skar ikvienu ģimeni Latvijā, atlikt otrajā plānā, tā vietā par prioritāru izvirzot iekšējo domstarpību risināšanu," pauž partija, uzskaitot dažādus jautājumus, pie kuru risinājuma jāstrādā, piemēram, drošības izaicinājumi un tautsaimniecības izaugsme.

"Ir politiski bezatbildīgi pieļaut, ka šo jautājumu efektīvu risināšanu aizēno valstiski un politiski maznozīmīgu tēmu un organizācijas iekšējo nesaskaņu nonākšana publiskajā dienaskārtībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!