Politisko partiju apvienības "Vienotība" centrālais birojs Krišjāņa Barona un Elizabetes ielu stūrī naktī uz ceturtdienu cietis no vandāļu uzbrukuma – tā skatlogi aplieti ar sarkanu krāsu, novēroja portāls "Delfi".

Foto galerija

"Vienotības" preses sekretāre Gunda Reire portālam "Delfi" pavēstīja, ka notikušo biroja darbinieki atklājuši ceturtdien pusdeviņos no rīta, savukārt trešdien astoņos vakarā viss bijis kārtībā. "Ir aplieti visi skatlogi ap centrālo ieeju, un var redzēt, ka tā krāsa ir mesta," stāsta Reire.

Viņa klāsta, ka "Vienotība" uzskata to par nopietnu vandālismu, jo biroja atjaunošana prasīs daudz naudas un laika: sabojātas ir zaļās skatlogu uzlīmes, nosmērēti logi un ieejas durvju slieksnis. Biroja darbinieki vēl nav mēģinājuši krāsu tīrīt, jo gaida ierodamies policiju, lai tā notikuma vietu izpētītu neskartu, skaidro Reire.

Reire pauda cerību, ka izmeklēšanai varētu palīdzēt tas, ka biroja tuvumā ir daudz novērošanas kameru. "Šis notikums nepatīkami sasaucas ar tām "hruščoviskajām" izdarībām, kas vakar notika Vērmanes parkā," sacīja Reire. Viņa pauda cerību, ka abi gadījumi nav saistīti, taču līdzības esot manāmas.

Trešdien partijas "Vienota Latvija" jaunieši organizēja nesankcionētu pasākumu pretī "Vienotības" birojam esošajā Vērmanes dārzā – tajā garāmgājēji mudināti ar netīru zābaku apmētāt tagadējā premjera Valda Dombrovska (JL) attēlu. Dombrovskis ar arī "Vienotības" izvirzītais kandidāts premjera amatam pēc 10.Saeimas vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!