Foto: F64

Jaunā sasaukuma Rīgas domes "Vienotība" frakciju vadīs partijas Rīgas saraksta līdere Sarmīte Ēlerte, bet viņas vietnieks būs partijas Rīgas nodaļas vadītājs Olafs Pulks, portālu "Delfi" informēja "Vienotība".

Iepriekš gan Ēlerte pauda, ka nevēlas vadīt RD frakciju. Dažas dienas pēc pašvaldību vēlēšanām Ēlerte intervijā LNT atzinusi, ka "Vienotības" frakciju domē jāturpina vadīt Olafam Pulkam.

Savā pirmajā frakcijas sēdē deputāti vienojušies, ka deputātu darba galvenās prioritātes nākamajos četros gados būs kvalitatīva izglītība, labāk apmaksāts darbs, drošs un silts mājoklis ikvienam rīdziniekiem, latviešu valodas un kultūrtelpas nostiprināšana pilsētvidē. "Vienotības" Rīgas frakcijas deputāti uzskata, ka dinamiskai Latvijas galvaspilsētas attīstībai nepieciešama cieša sadarbība ar valdību.

"Mūsu uzmanības centrā ir strādājoša ģimene, kura spēj nodrošināt labu izglītību saviem bērniem, atbalstīt savus vecākus, un kas vēlas dzīvot drošā un sakārtotā vidē," uzsver Ēlerte.

Jau vēstīts, ka pašvaldību vēlēšanās līdzšinējie Rīgas atslēgu turētāji politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", Partija "Gods kalpot Rīgai" saņēmuši 58,54% vēlētāju atbalstu un ieguvuši 39 no 60 Domē esošajām deputātu vietām.

Nacionālajai apvienībai (NA), kas saņēmusi 17,86% un 12 deputātu mandātus. "Vienotība" saņēmusi 14,3 % vēlētāju atbalstu un 9 deputātu vietas.

Vēlēšanās "Vienotības" sarakstā vislielāko atbalstu un vislielāko svītrojumu skaitu izpelnījusies tieši Ēlerte - "+" atzīmes viņai likuši 9720 no 32 367 partijas vēlētājiem, bet svītrojuši 7829 balsotāji. Olafs Pulks savas partijas sarakstā izpelnījies otru lielāko "+" atzīmju skaitu - 5860, kā arī trešo lielāko svītrojumu skaitu - 3454.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!