Foto: LETA
Teju mēnesi pēc valdības apstiprināšanas Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) joprojām nav izvēlēts parlamentārais sekretārs.

Neskatoties uz to, ka parlamentārā sekretāra vārdu izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile plānojusi nosaukt jau pēc valsts svētkiem, neviens šajā amatā vēl nav apstiprināts. Seile norādījusi, ka viņa turpinot sarunas ar "Vienotību", lai vienotos par šīs amata vietas ieņēmēju.

IZM norādīja, ka šonedēļ Seile tikšoties ar iespējamajiem kandidātiem, tomēr viņu vārdi ministrijas ierēdņiem neesot zināmi.

Tomēr neoficiāli starp iespējamiem kandidātiem izskanēja Jānis Upenieks (V), kuru sākotnēji bija plānots iecelt Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā, tomēr vēlāk šo amatu ieņēma Arvils Ašeradens (V). Tāpat starp iespējamo kandidātu vārdiem izskanēja arī Edvarda Smiltēna (V) un Viļņa Ķirša (V) vārdi. Iespējams, šim amatam varētu izskatīt arī Inta Dāldera (V) kandidatūru.

Iepriekš Seile bija gatava virzīt šim amatam Ilzi Viņķeli (V), tomēr tas raisījis atsevišķu partijas politiķu, tostarp bijušās ministres Inas Druvietes (V), iebildumus. "Pēc pārdomām ministre nolēma, ka labāk izvairīties no divu pušu pretnostatījuma izglītības nozarē laikā, kad ir jāveic dažādas reformas," žurnālistiem pirmdien sacīja arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa gan akcentēja, ka Seilei nebija uzstādījuma kādu pieņemt vai nepieņemt šajā amatā.

Jau iepriekš, novembra sākumā, "Vienotības" politiķi aģentūrai LETA neoficiāli atzina, ka mēneša laikā Izglītības un zinātnes ministrija varētu nebūt parlamentārā sekretāra, ņemot vērā, ka kandidāta izvēli ietekmē arī partijas iekšējā cīņa par ietekmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!