Foto: F64

Partijas "Vienotība" biedri – saistībā ar iespējamo balsu pirkšanu – aicina deputātu Dzintaru Zaķi (V ) nolikt mandātu, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Rēzeknes tiesā aprīlī sāks skatīt lietu par iespējamo balsu pirkšanu, kur Zaķim pagaidām ir liecinieka statuss, taču partijas biedri aicina Zaķi nolikt mandātu, lai negrautu partijas reputāciju, ceturtdien vēsta LTV.

Pats Zaķis raidījumam "Panorāma" no plašākiem komentāriem atturējās. "Man pagaidām nav informācijas, kad pienāks dokuments, redzēšu kāds man ir statuss. Tie, kas mani aicina nolikt mandātu, lai tas paliek uz viņu sirdsapziņas. Es turpināšu strādāt vēlētāju labā," uzsvēra "Vienotības" deputāts.

"Panorāmas" rīcībā esošā informācija liecina, ka deputātam jau bijušas vairākas sarunas ar partijas vadību par mandāta nolikšanu; drīzumā viņš varētu tikt aicināts arī uz partijas slēgto valdes sēdi

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka saistībā ar aizdomām par balsu pirkšanu Latgalē Saeimas deputāts Zaķis apturējis darbību "Vienotībā". Zaķis savu darbību partijā apturējis līdz brīdim, kamēr tiks pabeigta izmeklēšana par iespējamiem vēlēšanu procesa pārkāpumiem atsevišķos Latgales vēlēšanu iecirkņos.

Vēstīts, ka pēc 12.Saeimas vēlēšanām Drošības policija (DP) uzsāka septiņus kriminālprocesus, no kuriem viens tika nodots kriminālvajāšanas uzsākšanai pērnā gada gada decembrī. Šobrīd DP lietvedībā ir vēl četri kriminālprocesi saistībā ar iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu 12.Saeimas vēlēšanu laikā.

11.martā tika pieņemts lēmums izbeigt vienu no kriminālprocesiem, jo netika iegūti pierādījumi, kas norādītu uz to, ka ir notikusi vēlētāju ietekmēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!