Foto: F64
Daļa esošās valdības ministru jau skaidri zina, ka kandidēs Saeimas ārkārtas vēlēšanās, taču vairums par to pagaidām runā izvairīgi.

"Vienotības" pārstāvji – kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, aizsardzības ministrs Artis Pabriks un tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs – apliecināja, ka kandidēs 11.Saeimas vēlēšanās. Arī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis, kurš pašlaik ir atvaļinājumā, startēs vēlēšanās, apstiprināja viņa preses sekretāre Dace Balode.

Arī "Vienotības" pārstāvis finanšu ministrs Andris Vilks pirmdien ir atvaļinājumā, taču arī viņš iepriekš teicis, ka kandidēs vēlēšanās, un neizslēdza iespēju vēlreiz ieņemt šo amatu.

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") jau iepriekš apliecinājis, ka ir gatavs piedalīties ārkārtas vēlēšanās un vadīt arī nākamo valdību.

Savukārt ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība") sacīja, ka vēl neesot izlēmis, vai kandidēs.

Nekonkrēti savās atbildēs bija Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) ministri.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs uz jautājumu, vai kandidēs ārkārtas vēlēšanās, atbildēja īsi: "Varētu gadīties." Vides ministrs un Zaļās partijas līderis Raimonds Vējonis norādīja, ka nopietni to pārdomā, taču vēlāk atzina, ka, visticamāk, kandidēs vēlēšanās.

Galīgo lēmumu neesot pieņēmis arī izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks, bet viņš pieļāva, ka startēs vēlēšanās. Arī satiksmes ministrs Uldis Augulis pastāstīja, ka, iespējams, kandidēs. "Vērtēsim, skatīsimies," viņš vien teica.

Arī Liepājas partijas biedrs veselības ministrs Juris Bārzdiņš, kurš valdībā deleģēts no ZZS, atzina, ka vēl nevar atbildēt uz jautājumu, vai startēs vēlēšanās.

Savukārt ZZS pārstāve labklājības ministre Ilona Jurševska pašlaik atrodas atvaļinājumā.

Jau vēstīts, ka referendumā atlaista 10.Saeima, līdz ar to jārīko ārkārtas vēlēšanas, kas varētu notikt 17.septembrī. Kandidātu saraksti būs jāiesniedz no 29.jūlija līdz 18.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!