Foto: LETA

Partijas "Vienotība" Neretas nodaļas biedri vēl diskutēs, vai politiskā spēka vadībai atkārtoti rosinās Saeimas deputātes Ilzes Viņķeles izslēgšanu no partijas, informēja nodaļas vadītāja Zigfrīda Ozoliņa.

"Es respektēju valdes lēmumu. Taču izskatās, ka joprojām ir cilvēki, kas likuma priekšā ir vienlīdzīgāki par citiem," pauda Ozoliņa, sīkāk nekomentējot.

Viņa informēja, ka nodaļas vadība par radušos situāciju konsultēsies ar partijas amatpersonām un lems, ko darīt tālāk.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" valde vienojās, ka Saeimas deputāte Viņķele netiks izslēgta no politiskā spēka.

Iesniegumu ar aicinājumu izskatīt Viņķeles un Lolitas Čigānes izslēgšanu no partijas iepriekš iesniedza Liepājas, Neretas un Rēzeknes nodaļas, kā arī atsevišķi Rīgas nodaļas biedri, kā iemeslu minot to, ka Viņķele un Čigāne valdības veidošanas laikā esot rīkojušās pret partijas statūtiem un ētikas principiem, darbojoties ārpus partijas valdes mandāta vai frakcijas atļaujas.

Gan Viņķelei, gan Čigānei izteikts brīdinājums par partijas statūtu pārkāpumu, sacīja "Vienotības" priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Abām deputātēm izteiktais brīdinājums ietver arī norādījumu, ka nekoleģiāla rīcība turpmāk nav pieļaujama, norādīja Piebalgs. Valdes sēdē tika rosināta diskusija par amatu ieņemšanas ierobežojumiem, bet atbalstu šāds rosinājums neguva.

Partijas valde atbalstīja Piebalga ierosinājumu par brīdinājuma izteikšanu, kurš to uztver kā lielākas uzticības došanu viņam kā partijas priekšsēdētājam nosprausto mērķu sasniegšanai. Izvirzītie mērķi paredz "Vienotības" nostiprināšanos kā partijai un iekšējo ķīviņu izbeigšanos.

Iepriekš tika nolemts, ka jautājumu par Viņķeles izslēgšanu no partijas vērtēs jaunievēlētā politiskā spēka valde pēc 4.jūnijā notikušā kongresa.

Iepriekš "Vienotības" Ētikas komisija nolēma rosināt partijas valdi izslēgt no politiskā spēka deputāti Viņķeli. Ētikas komisijas pārstāvji savu lēmumu līdz šim bija izvairījušies komentēt. Komisijas lēmums bija rekomendējošs.

Savukārt, izvērtējot jautājumu par deputātes Čigānes iespējamo izslēgšanu no partijas, Ētikas komisija iepriekš plānoja rosināt izteikt viņai rājienu un liegt uz gadu ieņemt amatus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Viņķele un Čigāne pārstāv tā dēvēto "Vienotības" Saeimas frakcijas opozicionāru sešinieku, kas valdības veidošanas laikā uzstāja uz nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK dalību koalīcijā, kā arī neatbalstīja partijas līderes Solvitas Āboltiņas kandidatūru premjera amatam. Arī citos jautājumos "sešinieks" mēdza neatbalstīt partijas vadības lēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!