Foto: F64
Politisko partiju apvienība "Vienotība" veidojošās partijas varētu vienoties, ka kopā nostrādā vismaz nākamos četrus gadus līdz 11.Saeimas vēlēšanām, šonedēļ žurnālistiem sacīja JL Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Zaķis neprognozēja partiju "izšķīšanu" "Vienotības" sarakstā, bet pauda pārliecību, ka visām trim partijām - JL, "Pilsoniskajai savienībai" (PS) un "Sabiedrībai citai politikai" (SCP) būtu jāvienojas par kopīgu darbu vismaz uz nākamajiem četriem gadiem, lai izpildītu tos solījumus, ko apvienība devusi vēlētājiem. Kā svarīgākais no tiem – valsts ekonomikas atveseļošana.

Apvienības dibināšana paredzēta 6.martā. Paredzēts, ka "Vienotībā" lēmumus pagaidām pieņems ar trīs partiju valžu locekļu balsu vairākumu, taču atsevišķos jautājumos, piemēram, par paplašināšanos būs jābūt vienotam atbalstam. Savukārt, ja kāda cita partija tiks uzņemta apvienībā, tai būs līdzvērtīgas tiesības pārējām partijām neatkarīgi no tās lieluma, reitingiem vai citiem faktoriem. Vienlīdzības princips ievērots jau patlaban, dalot 10.Saeimas vēlēšanu sarakstu, kuros JL, neskatoties uz patlaban tās daudz lielāko popularitāti sabiedrībā, ir paredzētas tik pat deputātu kandidātu vietas, cik PS vai SCP ar daudz mazākiem reitingiem.

Jau vēstīts, ka pirmā partija, kas kopsapulcē lēma par pievienošanos "Vienotībai", pagājušā sestdienā bija PS. Šo sestdien šādu lēmumu plāno pieņemt premjera partija – JL, savukārt nākamsestdien SCP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!