Foto: LETA
Partijas "Vienotība" Rīgas nodaļu turpinās vadīt tās līdzšinējais vadītājs Olafs Pulks, nolemts sestdien notikušajā "Vienotības" Rīgas nodaļas kopsapulcē.

"Vienotība" Rīgas nodaļas biedri kopsapulcē ievēlēja arī jaunu nodaļas valdi, kurā turpmāk strādās Normunds Orleāns, Sanita Stelpe, Juris Zvirbulis, Marija Balcere, Kārlis Strēlis, Valdis Gavars, Ainars Lodziņš un Juris Viņķelis, informēja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

Pulks savā uzrunā pauda, ka "Vienotības" Rīgas nodaļai jābūt iekļaujošai, lai tajā līdzdarboties būtu motivēts ikviens partijas biedrs. "Mums ir svarīgs ikkatrs cilvēks," uzsvēra Pulks, aicinot Rīgas nodaļu rādīt priekšzīmi, partijai piesaistot aizvien jaunus cilvēkus.

Šodienas "Vienotība" Rīgas nodaļas kopsapulcē partijas biedri pieņēma arī rezolūciju par labu Rīgas pārvaldību.

Partijas biedri vienojās veicināt starpkultūru dialogu un sekmēt demokrātisku sabiedrības līdzdalību, uzlabot pašvaldības darbu, padarot to caurskatāmāku, nodalot izpildvaru no lēmējvaras un optimizējot domes deputātu skaitu un nodrošināt līdzvērtīgas ekonomiskās, sociālās un kultūras attīstības iespējas visiem rīdziniekiem.

Tāpat pausta apņemšanās izstrādāt un nodrošināt sabiedrībai saprotamus kritērijus izpildvaras struktūru darba efektivitātes novērtēšanai un veicināt veselīgu dzīvesveidu, fiziskās aktivitātes un sportu.

"Rīgas attīstība jāveido visas valsts kontekstā, taču līdzšinējā netālredzīgā un neefektīvā pārvaldībā Rīgas potenciāls nav pienācīgi izmantots rīdzinieku interesēs, ar dārgu populismu apdraudot Rīgas turpmāku attīstību. Rīga ir nozīmīgs mūsu valsts ekonomikas dzinējspēks, un tai ir stratēģiska nozīme kā vietai, kur koncentrēti valsts ekonomiskie un intelektuālie resursi," teikts rezolūcijā.

Rezolūcijā minēts, ka 2013.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgas atslēgām jānonāk profesionālu, atbildīgu, nacionālas un demokrātiskas Latvijas pamatvērtībām uzticīgu politisko spēku rokās, veidojot Rīgu par demokrātisku un visām sabiedrības grupām līdzvērtīgu ekonomiskās, sociālās un kultūras attīstības iespēju pilsētu.

Pieņemtajā dokumentā pausta apņemšanās veicināt valstiskas pašapziņas un latviskuma stiprināšanu Rīgā, nodrošināt efektīvu Rīgas pilsētas pašvaldības līdzekļu izlietojumu, veicināt pašvaldības ilgtspējīgu attīstību un īstermiņa stratēģiju plānošanu, uzlabot uzņēmējdarbības vidi pilsētā, lai veicinātu jaunu darbavietu radīšanu, vairotu iedzīvotāju dzīves līmeni un mazinātu sociālo spriedzi, kā arī izskaust korupciju pašvaldībā un novērst nākotnē iespējamos korupcijas riskus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!