Foto: LETA
Partijas "Vienotība" kongresā sestdien ievēlēta partijas valde 20 cilvēku sastāvā, tajā pirmo reizi ievēlēta arī bijusī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, kura netika 11.Saeimā.

Valdē ir ievēlēti Arvils Ašeradens, Iveta Blaua, Krišjānis Bušs, Ilma Čepāne, Lolita Čigāne, Valdis Dombrovskis, Ina Druviete, Sarmīte Ēlerte, Andrejs Judins, Karīna Korna, Ģirts Valdis Kristovskis, Aleksejs Loskutovs, Artis Pabriks, Olafs Pulks, Jānis Reirs, Edvards Smiltēns, Kārlis Šadurskis, Ainārs Šteins, Ilze Viņķele un Dzintars Zaķis.

Kopumā uz vietu valdē kandidēja 29 cilvēki.

Valdē neiekļuva Hosams Abu Meri, Ivars Bandonis, Ingmārs Čaklais, Guntis Grūba, Edgars Krūmiņš, Inga Priede, Inguna Rībena, Inese Vaidere un Māris Zusts.

Jaunajā partijas valdē vairs nav arī līdzšinējais "Sabiedrība citai politikai" vadītājs Aigars Štokenbergs, kurš arī neiekļuva 11.Saeimā, kā arī Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups un bijusī Saeimas deputāte Silva Bendrāte. Viņi gan nekandidēja. Apvienības "Vienotība" valdē bija 15 cilvēku.

Atbilstoši pašlaik spēkā esošajiem statūtiem kandidātus uz valdi izvirzīja vēl trīs atsevišķas partijas, no kurām izveidota "Vienotība" - partijām "Jaunais laiks" (JL), Pilsoniskā savienība (PS) un Sabiedrība citai politikai (SCP).

Kongresā ievēlēta arī partijas Ētikas komisija, kurā darbosies Jānis Avotiņš, Gatis Puriņš, Jānis Egliņš, Uldis Martinsons, Didzis Šēnbergs, Andris Ulāns, Kārlis Līdaks, Mārcis Gobiņš un Arta Segliņa.

Savukārt partijas Revīzijas komisijā ievēlēts Uģis Rotbergs, Inese Kalniņa, Ansis Saliņš, Linda Medene, Edgars Engīzers, Guna Arente, Ilze Znotiņa, Viktors Vilkaušs un Evija Kolberga.

Jau vēstīts, ka par "Vienotības" valdes priekšsēdētāju sestdien ievēlēta līdzšinējā vadītāja Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa. Viņa bija vienīgā kandidāte uz šo amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!