Foto: LETA

Partijas "Vienotība" valde šodien vienojās sasaukt politiskā spēka ārkārtas kongresu jau 4.jūnijā, nevis oktobrī, kā tas bija plānots iepriekš.

Kongresā plānots ievēlēt partijas priekšsēdētāju, valdi un domes priekšsēdētāju. Partijas priekšsēdētāja kandidatūru un domes priekšsēdētāja kandidatūras varēs izvirzīt vismaz 15 biedri, un valdes locekļu un domes priekšsēdētāja vietnieka pretendentus būs jāizvirza vismaz 10 biedriem. Plānots, ka kandidatūru izvirzīšana notiks divu nedēļu laikā, sākot no 4.aprīļa, norādīja "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa.

Plānots arī organizēt publiskas kandidātu debates. Formālo lēmumu par kandidātu izvirzīšanas procedūru plānots pieņemt valdes sēdē 4. aprīlī, taču šajā jautājumā sava loma būs arī partijas domei. Savukārt decembrī paredzēts "Vienotības" kārtējais kongress, piebilda partijas līdere.

Parasti partijas kārtējais kongress notiek gada nogalē, bet partijas valde februārī nolēma rīkot ārkārtas kongresu 29.oktobrī. Tomēr vēlāk 15 reģionālās nodaļas, kas 12.martā bija pārstāvētas sapulcē Liepājā, izteica aicinājumu sasaukt kongresu 4.jūnijā.

"Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars iepriekš skaidroja, ka par partijas ārkārtas kongresa ātrāku sasaukšanu var lemt politiskā spēka valde, vai arī to var rosināt vismaz desmitā daļa biedru.

Partijas kongresā šogad tiks pārvēlēta arī "Vienotības" vadība. Pašreizējā politiskā spēka vadītāja Solvita Āboltiņa iepriekš nekomentēja, vai atkārtoti kandidēs uz politiskā spēka vadītājas amatu. Viņa norādīja, ka pašlaik šis nav dienaskārtības jautājums.

Savukārt bijušais eirokomisārs, "Vienotības" valdes loceklis Andris Piebalgs iepriekš pauda gatavību kandidēt uz partijas vadītāja amatu. Piebalgs iepriekš teica, ka partijas kongresā plāno būt viens no kandidātiem uz politiskā spēka vadītāja amatu, jo viņam ir šim amatam nepieciešamā pieredze un arī vēlme kļūt par priekšsēdētāju.

Āboltiņa arī bija paudusi, ka lūkojas pēc jauna līdera, kas varētu stāties viņas vietā. Viņa uzskata, ka Piebalgs varētu kļūt par šādu līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!