Foto: F64

Žurnālista Lato Lapsas brāļa izdotās bezmaksas avīzes, kurā publicēti kritiski raksti par partiju "Vienotība" un tās pārstāvjiem, nodrukāšana un izplatīšana izmaksāja "nedaudz virs 30 000 latu".

Lato Lapsa trešdien preses konferencē sacīja, ka idejas un projekta autors ir viņš, savukārt brāli viņš piesaistīja kā izdevēju. Arī nepieciešamo finansējumu nodrošinājis Lato Lapsas brālim Endo Lapsam piederošais uzņēmumus SIA "FOX Communications". "Brāļa uzņēmumam pašam šādas naudas nebija, šī nauda ir aizņemta no darījuma partneriem," klāstīja Lato Lapsa.

Viņš nevēlējās atklāt šos darījuma partnerus, jo esot bažīgs, ka tad varētu tikt iznīcināts šo uzņēmēju bizness un dzīve. Vienlaikus Lato Lapsa sacīja, ka gadījumā, ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atradīs likumīgu pamatu, lai šos darījuma partnerus noskaidrotu, KNAB būšot neliels nepatīkams pārsteigums.

Runājot par iespējām šo aizdevumu atmaksāt un samaksāt par nākamajiem izdevumiem, Lato Lapsa pauda cerību, ka būs pietiekami daudz interesentu, kuri varētu piedāvāt finansējumu. Vienlaikus Lato Lapsa sacīja, ka no politiskajiem spēkiem līdzekļus viņš nepieņemtu. Ja tomēr šādi nenotiks, tad Lato Lapsa nosegšot izdevumus no personīgajiem līdzekļiem.

Viņš arī pauda viedokli, ka šādas avīzes izdošana nav nedz priekšvēlēšanu kampaņa, nedz priekšvēlēšanu aģitācijas likuma apiešana.

Patlaban ir reģistrēti vēl trīs masu informācijas līdzekļi - par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, "Saskaņas centru" un Reformu partiju, proti, masu informācijas līdzekļi ar nosaukumiem "Nacionāļi, pietiek!", "Reformisti, pietiek!" un "Saskaņieši, pietiek!", liecina "Lursoft" dati. Tāpat, pēc Lapsas teiktā, top licence arī izdevumam par Zaļo un zemnieku savienību.


Šonedēļ Latvijas iedzīvotāju pastkastītēs nonāca bezmaksas avīze, kurā publicēti kritiski raksti par partiju "Vienotība" un tās pārstāvjiem.

"Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars to vērtē kā "negatīvisma" kampaņu, kurā "pērkamas propagandas labākajās tradīcijās tiek nomelnota "Vienotība" un tās cilvēki". "Mēs redzam, ka cīņa par uzvaru pašvaldību vēlēšanās Rīgā un visā Latvijā notiks ar negodprātīgām metodēm, un aicinām cilvēkus domāt un vērtēt, kam un kāpēc ir izdevīga tik agresīvi apmelojoša kampaņa," piebilst Kampars.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) preses sekretārs Andris Vitenburgs informēja, ka šobrīd saistībā ar minēto materiālu KNAB ir sākta resoriskā pārbaude par aģitācijas ierobežojumu ievērošanu. Pēc sākotnējās informācijas izvērtēšanas tiks izlemts jautājums par turpmāko rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!