Foto: LETA

Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētāja amatu nākamos divus gadus turpinās pildīt Arvils Ašeradens, bet partijas domes vadībā būs Hosams Abu Meri un viņa vietniece Agnese Krasta, pēc "Vienotības" kongresa Valmierā sestdien, 18. septembrī, portālam "Delfi" pavēstīja partijas pārstāvji.

Ašeradens tika ievēlēts ar 169 balsīm.

Par partijas domes priekšsēdētāju ar 170 no 193 balsīm ievēlēts Hosams Abu Meri, savukārt par Ašeradena vietnieci ar 176 no 190 balsīm ievēlēta Agnese Krasta.

Visi trīs ievēlētie politiķi bija vienīgie kandidāti uz attiecīgajiem amatiem.

Jaunajā partijas valdē amatus saglabās Raimonds Čudars, Inese Vaidere, Edmunds Jurēvics, Jānis Reirs, Elīna Ieva Smule, Krišjānis Kariņš, Vilnis Ķirsis, Edgars Rinkēvičs, Ainars Latkovskis, Jānis Rozenbergs, Kārlis Šadurskis, bet no jauna valdē ievēlētas Anda Čakša, Evika Siliņa un Inese Lībiņa-Egnere.

Kongresa delegāti ievēlēja arī Revīzijas komisiju, kas turpmākos divus gadus strādās šādā sastāvā – Gatis Liepiņš, Gatis Puriņš, Emīls Dālderis, Roberts Jurķis, Mārtiņš Greste, Ansis Saliņš, Mārtiņš Spravņiks, Jānis Zariņš, Andis Geižāns.

Jau ziņots, ka sestdien, 18. septembrī, koncertzālē "Valmiera" notiek partiju apvienībā "Jaunā vienotība" ietilpstošās partijas "Vienotība" kongress "Atbildīgi par Latviju!", kurā delegāti debatēja par prioritātēm partijas piedāvājumā un programmā 14. Saeimas vēlēšanām, kā arī pārvēlēja partijas vadību un valdi.

Šis ir partijas jubilejas kongress, jo šogad aprit 10 gadi kopš dibināta partija "Vienotība".

Partija "Vienotība" ar partijām "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei" un "Jēkabpils reģionālā partija" veido partiju apvienību "Jaunā vienotība", savukārt ar "Latgales partiju" apvienībai ir ilgstoša sadarbība kā pašvaldību, tā Saeimas darbā. Partiju apvienības valdes priekšsēdētājs ir Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!