Foto: F64

Viens no pirmajiem ceturtdien amatā apstiprinātās kultūras ministres Daces Melbārdes uzdevumiem būs saistīts ar Latvijas Nacionālās operas (LNO) jautājumu risināšanu.

Melbārde pēc apstiprināšanas amatā žurnālistiem stāstīja, ka LNO valde nestrādā pilnā sastāvā un šonedēļ noslēdzies konkurss uz trešā valdes locekļa vietu. Melbārdei būs iespēja iepazīties ar konkursa rezultātiem, kas dos pamatu paziņot par LNO trešo valdes locekli, vienoties par pilnu valdes sastāvu un valdes priekšsēdētāja amatu.

Tāpat Melbārde iesaistīsies Eiropas Savienības fondu plānošanas jautājumu risināšanā, savukārt rīt, 1.novembrī, viņa plāno tikties ar vienu no lielākajiem kultūras nozares mecenātiem Borisu Teterevu.

Melbārde pauda gandarījumu par Saeimas izteikto uzticību un pauda gatavību uzņemties ministres pienākumus.

Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) bija gandarīts par pozitīvo balsojumu, kurā Melbārde guvusi ne tikai koalīcijas atbalstu, bet arī daļēju opozīcijas atbalstu. Viņš arī uzdāvināja Melbārdei ziedus un novēlēja panākumu kultūras ministres darbā.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien kultūras ministres amatā apstiprināja līdzšinējo Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi, kuru ministres amatam izvirzīja nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Par Melbārdes apstiprināšanu amatā balsoja 61 deputāts, kas pārstāv gan koalīcijas politiskos spēkus, gan opozīcijā esošo Zaļo un zemnieku savienību. Savukārt pret Melbārdes apstiprināšanu amatā bija 29 politiskās apvienības "Saskaņas centrs" deputāti, bet parlamentārietis Kārlis Seržants (ZZS) balsojumā nepiedalījās.

Jau ziņots, ka pēc skaļajiem skandāliem ar Latvijas Nacionālās operas vadības nomaiņu premjers pieprasīja kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) demisiju un aicināja nacionālo apvienību izvirzīt jaunu kultūras ministra amata kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!