Foto: LETA

Piektdienas vakarā ap plkst. 19:21 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu uz Smilteni, Stacijas ielu, kur liesmas plosījušas koka ēkā ierīkotu būvmateriālu veikalu, kuram blakus izvietota Degvielas uzpildes un gāzes uzpildes stacijas, kas ir paaugstinātas sprādzienbīstamības objekti.

Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, ēka dega pilnā platībā. To veicināja tas, ka ēka bija no koka, gan arī tas, ka būvmateriālu veikalā ir daudzi viegli uzliesmojoši priekšmeti, portālu "Delfi" informēja VUGT pārstāve Viktorija Gribuste.

Lai gan sākotnēji ziņots, ka liesmas plosa 1600 kvadrātmetru platību, vēlāk precizēts, ka degšanas platība ir 1050 kvadrātmetri.

Plkst. 20:40 ierobežota liesmu izplatība.  

Tā kā ēkas tuvumā bija DUS un gāzes uzpildes stacija, tad vispirms VUGD gan centās aizsargāt šīs ēkas, gan veica dzēšanas darbus. 00

Platība ir liela un karstums ir milzīgs, tāpēc šajā situācijā  viens ugunsdzēsējs ar karstuma dūrienu nodots mediķu aprūpē.

Kopumā notikuma vietā strādā 23 ugunsdzēsēji, kā arī  sešas autocisternas un autokāpnes. Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradušies no Cēsīm, Jaunpiebalgas, Strenčiem un Valmieras.












Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!