Pirmo reizi Latvijas vēsturē no 16. līdz 18.martam Rīgā notiks viesmīļu konkurss, kura ietvaros vērtēs ne tikai apkalpošanas kultūru, bet arī viesmīļu prasmi pēc ēdiena vai dzēriena nobaudīšanas pasniegt košļājamo gumiju.
Šādu netipisku, bet interesantu papildu uzdevumu konkursa organizatori viesmīļiem ieviesuši, jo uzskata, ka košļājamā gumija ir būtiska ikdienas higiēnas lieta, kas nepieciešama ikvienam, lai pēc sātīgas maltītes vai vīna glāzes saglabātu svaigu elpu un rūpētos par saviem zobiem.

Konkursā dalībniekiem būs jāsagatavo "tematiskais galds" četrām personām, turklāt dalībniekam jāprot izskaidrot un parādīt jebkuru viesmīļa darbību pie galda.

Otrajā kārtā dalībniekiem jāveic netradicionālāks uzdevums - publikas acu priekšā jāpagatavo salāti.

Konkursā, ko atbalsta "Orbit", piedalīsies labākie viesmīļi no Rīgas un citām Latvijas pilsētām.

Šīs profesijas pārstāvji centīsies pierādīt, ka košļājamās gumijas pasniegšana ir ne tikai ērts papildu pakalpojums, bet arī patērētāju komforta uzlabošana. Košļājamā gumija turpmāk varētu kļūt par higiēnas lietu, kas ik reizi tiek pasniegta kafejnīcās un restorānos pēc maltītes.

Viesmīļu konkurss notiks starptautiskās viesnīcu, bāru, restorānu un veikalu aprīkojumu izstādes "HoReCa" un 2.starptautiskās dzērienu un dzērienu tehnoloģiju izstādes "Dzērieni 2001" ietvaros.

"Orbit" noteicis vairākus interesantus kritērijus, pēc kuriem vērtēt viesmīļu konkursa dalībniekus, piemēram, pie papildu punktiem varēs tikt konkursanti, kuri atraktīvi pasniedz košļājamo gumiju.

Abas izstādes un interesantie konkursi notiek "Skonto" hallē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!