Foto: Publicitātes foto
Divu dienu īsā Austrumu partnerības samita laikā sūkstīties par klientu trūkumu Rīgas viesnīcas nevar, tomēr kopumā Eiropas Savienības (ES) Padomes Latvijas prezidentūra cerības nav attaisnojusi, trešdien vēsta LNT ziņas.

Aizvadītie prezidentūras mēneši nav spējuši kompensēt pat zaudētos Krievijas tūristus, atzīst Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Vālodze. "Mēs bijām gaidījuši un cerējuši daudz vairāk. It sevišķi, ja mēs paņemam pirmos trīs mēnešus, tad ļoti daudz viesnīcu vispār nekādu ietekmi nejuta," norādīja Vālodze.

Viens no iemesliem ir tas, ka aprēķini par gaidāmo viesu skaitu bijuši pārāk optimistiski. "Nu īsti jau tādas skaidrības līdz galam nebija, ja mēs runājām ar sekretariātu, cik būs. Konkrētu ciparu mums neviens pateikt nevarēja," teica asociācijas pārstāvis.

"Radisson Blu Hotel Latvija" Konferenču un pasākumu pārdošanas nodaļas vadītājs Andis Kielbickis stāstīja, ka "Radisson" viesnīcas ir liels spēlētājs ar vairāk nekā 1000 istabām Rīgā un kopumā tās ir ļoti noslogotas. Tai pat laikā kopumā viesnīcām, viņaprāt, cerības par 100% prezidentūra nav attaisnojusi.

Raidījuma sastaptie Valērijs un Larisa no Sanktpēterburgas viesnīcu Rīgas centrā rezervējuši tikai maija sākumā. Problēmu ar rezervāciju datumos, kad galvaspilsētā notiek vērienīgais Austrumu partnerības samits, nav bijis. Valērijs gan pieļauj, ka cena bijusi nedaudz augstāka nekā iepriekšējo reizi.

Šobrīd saistībā ar pieprasījumu cenas Rīgas viesnīcās palielinājušās par 10-15%.

Prezidentūras pārstāvji aprēķinājuši, ka līdz šim Latviju apmeklējuši 15 000 no kopumā cerētajiem 25 000. Uz atlikušajiem viesu tūkstošiem pārējos prezidentūras mēnešos cerības liek arī viesnīcnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!