Foto: F64

Pirmdienas rītā vietām apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apgrūtināti Ainažu šosejas posmā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Siguldas šosejas posmā no Rīgas līdz Vangažiem, kā arī Rīgas apvedceļa visa posma garumā.

Uz Latgales pusi braucot, ceļš apledojis uz Daugavpils šosejas posmā no Rīgas līdz Ogrei un no Pļaviņām līdz Pāterniekiem. Tāpat ceļš apledojis Ludzas šosejas posmā no Jēkabpils līdz Ludzai un Grebņeva – Medumi ceļa visā posmā. Apledojums izveidojies arī uz Daugavpils apvedceļa un Rēzeknes apvedceļā.

Savukārt Zemgales pusē apledojumis izveidojies Bauskas šosejas posmā no Rīgas līdz Iecavai, kā arī Jelgavas šosejas posmā no Rīgas līdz Jelgavai.

Kurzemes daļā apledojums klāj Liepājas šoseju posmā no Rīgas līdz Kalnciemam, kā arī Ventspils šosejas posmu no Rīgas līdz Kūdrai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apledojuma dēļ apgrūtināta braukšana ir Bauskas, Cēsu, Daugavpils, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Madonas, Ogres, Rēzeknes, Valmieras un Valkas apkārtnē.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 98 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uzņēmums atgādina, ka mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu. Visiem manevriem nevajadzētu būt straujiem.

Tāpat autovadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!