Foto: F64

Trešdienas rītā vietām sniegs un apledojums Kurzemē un Latgalē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi".

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Daugavpils šosejas (A6) posmā Jēkabpils – Nīcgale, Liepājas šosejas (A9) posmā Kalnciems – Saldus, Ventspils šosejas (A10) posmā Kūdra – Strazde, Rēzeknes šosejas (A12) posmā Rēzekne – Ludza, Grebņeva – Medumi šosejas (A13) visa maršruta garumā, kā arī uz Daugavpils apvedceļa (A14) un Rēzeknes apvedceļa (A15).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Cēsu, Dobeles, Jēkabpils, Krāslavas, Ludzas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Tukuma un Valkas apkārtnē.

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 52 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uzņēmumā brīdina, ka autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties atkala, kas ir neredzama, un autovadītājs to sajūt, sākot veikt manevrus ar mašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!